CRNOGORCI SKINULI SLIKU KOSOVKE DEVOJKE: “Sada očekujem da se na zidovima Urgentnog centra nađu slike Šote Galice, koja je ubijala Srbe”, samo je jedan od komentara

0
254

Slika “Kosovka devojka” koja je dugo stajala na jednom od zidova Urgentnog centra u Podgorici skinuta je ovih dana i bez ikakvog obrazloženja smeštena u ćošak ove ustanove! Kako “Novosti” nezvanično saznaju, slika je uklonjena odlukom novog direktora UC Nermina Abdića, člana GO DPS.

kosovka devojka

Direktor Instituta za srpsku kulturu dr Budimir Aleksić izjavio je za “Novosti” da taj čin predstavlja kontinuirani odnos zvanične politike Crne Gore prema Kosovu, protiv Srbije:

Pročitajte i  Beograd: U decembru 2020. godine, čuveni vodič Mišelin otkriće koji je njihov izbor restorana u srpskoj prestonici


– Ta politika je naslonjena čvrsto na antisrpstvo, priznavanjem lažne države Kosovo i pokušajima Podgorice da takvu kvazidržavu ugura u UNESKO, otimajući srpsku kulturnu baštinu – kaže Aleksić. – Sada očekujem da se na zidovima Urgentnog centra nađu slike Šote Galice, koja je ubijala Srbe, ili Šabana Poluže, takođe srpskog krvnika.

Poznatu sliku Kosovke devojke naslikao je 1919. Uroš Predić. Kosovka devojka jedna je od najvećih simbola srpske otadžbine i njene sačuvane časti.

Pročitajte i  5 pogrešnih činjenica kojima su nas roditelji učili

Novosti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime