Црногорски глумац вређао Србе: Срби су “ништавила, незналице, изроди, смећари…”

0
4319
Фото: Јутјуб птринтскрин/ Narodno pozorište Užice

Зоран Вујовић, глумац Црногорског народног позоришта, објавио је на свом “Фејсбук” профилу низ увреда и псовки на рачун српског народа. Oпозициона странка Права Црна Гора тражи да Вујовић буде процесуиран за говор мржње и да буде отпушен из тог позоришта.

Зоран Вујовић је, поред осталог, написао да су Срби “ништавила, незналице, изроди, смећари…”

Права Црна Гора оценила је да његови наводи представљају излив класичног фашизма, расизма и “повампирења најгоре међубратске мржње” од стране човека којег, како подсећа, финансирају сви грађани Црне Горе, “па и Срби којима псује мајку и најбруталније вређа”.

Pročitajte i  Пренос моштију Светог Нектарија Егинског: Помолите се за здравље овом светитељу и очекујте чудо!

“Након Мирне Никчевић, па и овог срамног и скандалозног иступа, јасно је да није реч о изузецима, већ очигледно о надовезивању на анти-српску кампању коју је покренуо председник Црне Горе Мило Ђукановић, са инсистирањем на отимању црквене имовине”, наводи се у саопштењу Праве Црне Горе.

Та странка је позвала тужилаштво хитно реагује на овај говор мржње и испита и процесуира глумца Зорана Вујовића, јер уколико се то не деси, то ће како упозорава значити да ова реторика има печат званичне Црне Горе.

Pročitajte i  Свети мученици Адријан и Наталија: За срећан брак супружници треба да запале свећу и изговоре ове речи

Такође је позвала и челнике Црногорског народног позоришта, државне институције културе, да хитно покрену дисциплински поступак против Вујовића и прекину његов ангажман у том позоришту, јер би, како истиче, након оваквих фашистичких испада његов даљи останак у овој институцији значило да и та институција има исти став.

Док се то не деси, док глумац Вујовић не прекине ангажман у институцији коју финансирају грађани Црне Горе, па и Срби, Права Црна Гора позвала је све Србе и све цивилизоване људе који долазе у позориште, да бојкотују Црногорско народно позориште.

Pročitajte i  Српска Џејн Остин: Уз књиге чувене Мир Јам и данас уживамо, а њој је учињена велика неправда

РТС

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име