Čuda na grobu patrijarha Pavla: Dečak se molitvama izlečio od najteže bolesti

0
1968

Kako navodi list Kurir, prema svedočenju izvesni G. M. iz Kosjerića, čuda se dogaćaju na grobu blaženopočivavčeg patrijarha Pavla. Naime, K.M. iz Kosjerića, svedoči da se svakoga dana molio na grobu omiljenog srpskog patrijarha za ozdravljenje deteta koje je bolovalo od raka potkolenice, i te molitve su uslišene. Dete je danas živo i zdravo!Patrijarh Pavle još za života u narodu je bio proglašen za sveca. Zvanična potvrda još uvek se čeka, a njoj u prilog idu i brojna svedočenja vernika koja se dešavaju na njegovom grobu.
Mnogi će danas potvrditi da im je molitva na grobu voljenog patrijarha pomogla u izbavljenju iz teških situacija i nnjeizlečivih bolesti.
Jedni od mnogih koji su doživeli čudo je i bračni par iz Kosjerića, čijem je sinu sa 12 godina ustanovljen najprogresivniji karcinom osteosarkom u potkolenici. Kako tvrdi ovaj bračni par, molitva nad grobom patrijarha Pavla, pomogla im je u potpunom ozdravljenju.– Nakon urađene biopsije, dijagnostikovali su da je PH nalaz visokog radijusa osteosarkom, koji je inače vrlo nezgodan za lečenje. Sin je počeo da prima hemioterapiju. U toj pometnji nismo znali više ni kud ni gde, a ja sam se na neki način okrenuo veri. Otišao sam u manastir Rakovica i tamo našao neki mir – svedoči za Kurir G. M.
Prema njegovim rečima, sin je primio samo dve hemioterapije, nakon čega je prekinuo jer ih je veoma teško podnosio. Otac kaže da se svakodnevno molio za ozdravljenje sina na grobu patrijarha Pavla i nad moštima Svetog Nektarija.
– Donosio sam sinovljevo odelo i stavljao na mošti dok je sveštenik čitao molitvu. Posle sam sinu oblačio to odelo, a dobio sam i ulje Svetog Nektarija da pomazuje bolno mesto – priseća se naš sagovornik. Nakon toga, porodica je posetila Ostrog i manastir Ćirilovac. Kako kažu, išli su duhovnim putem.
– Nakon nekog vremena otišli smo u Bolonju, u Italiju, gde nam je doktor nakon pregleda rekao: „Vaše dete više nema karcinom.“ Niko nije mogao da veruje. Što je čoveku nemoguće, bogu je svemoguće! Svima bih posavetovao, ko se iskreno obrati svetiteljima i bogu, svima će pomoći – priča G. M, čiji sin sada ima 19 godina i sprema se da upiše fakultet.Kako list Kurir navodi, priču je potvrdio i protojerej-stavrofor Ignjat Tovarović, duhovnik manastira Rakovica. On je naveo da će uskoro biti objavljena i knjiga o svim izlečenjima i pričama vernika.

Prema rečima protojereja Ignjata, poštovaoci patrijarha Pavla dolaze iz celog sveta. Vernici iz Rusije, Bugarske, Grčke, Rumunije i regiona poklanjaju se njegovim moštima, a mnogi sa sobom ponesu i deo zemlje.

Pročitajte i  Tajna bogojavljenske vodice: Kako se i kada koristi sveta voda koja godinama ostaje sveža

Da slučaj bračnog para iz Kosjerića nije jedinstven, postoje brojna svedočenja. U takve slučajeve spada i svedočenje učenika Bogoslovije Nikole Jeremića (18), koji jednom mesečno dolazi da se pokloni moštima voljenog patrijarha.
– On je taj koji ovaj narod okuplja i koji čuva čast Crkve. Uveren sam da je svetac, kad god dođem, osetim neku blagodet. Čuo sam da se ovde desilo veliko čudo. Prema svedočenju igumanija i nekih vernika, jedan čovek koji je bio invalid ustao je pred grobom patrijarha Pavla i prohodao!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime