ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA: Lak recept za odličan ručak

0
1895

Za ćufte sa sosom od paradajza vam je potrebno:

300 grama mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
korica hleba u mleku
začin, so, mlevena paprika, mleveni biber

ćufte

Za sos:
1/2 šoljice ulja
1 kašika brašna
200 ml. kuvanog paradajza
malo začina
malo šećera ( po želji)

Priprema

Crni i beli luk iseckajte na sitno i umešajte u meso. Dodajte mu jedno jaje, koricu hleba koju ste sitno iseckali i začine. Sve dobro izgnječite rukama. Dobijenu smesu oblikujte u male ćuftice, a zatim h pržite na ulju.

Pročitajte i  Sve što niste znali o slanini: Zapanjiće vas ovih 7 činjenica! Zbog OVOGA ješćete je svakog dana

ćufte u sosu

Kada ćufte budu gotove odložite ih na papirnu salvetu da bi se višak masnoće iscedio.

Sos:

Propržite pola šoljice ulja sa brašnom, dok brašno ne porumeni. Dodajte kuvani paradajz i mešajte da se ne stvore grudvice.

U smesu sipajte malo vode i kuvajte 2-3 minuta.
Začinite po želji.

Služite ga kao prilog uz ćufte.

Pročitajte i  Tužna sudbina najškolovanije srpske domaćice: "Patin kuvar" i danas čuvaju mnoge kuće ne znajući kakvo blago poseduju

ćuftice

Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime