ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA: Lak recept za odličan ručak

Za ćufte sa sosom od paradajza vam je potrebno:

300 grama mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
korica hleba u mleku
začin, so, mlevena paprika, mleveni biber

ćufte

Za sos:
1/2 šoljice ulja
1 kašika brašna
200 ml. kuvanog paradajza
malo začina
malo šećera ( po želji)

Priprema

Crni i beli luk iseckajte na sitno i umešajte u meso. Dodajte mu jedno jaje, koricu hleba koju ste sitno iseckali i začine. Sve dobro izgnječite rukama. Dobijenu smesu oblikujte u male ćuftice, a zatim h pržite na ulju.

ćufte u sosu

Kada ćufte budu gotove odložite ih na papirnu salvetu da bi se višak masnoće iscedio.

Sos:

Propržite pola šoljice ulja sa brašnom, dok brašno ne porumeni. Dodajte kuvani paradajz i mešajte da se ne stvore grudvice.

U smesu sipajte malo vode i kuvajte 2-3 minuta.
Začinite po želji.

Služite ga kao prilog uz ćufte.

ćuftice

Stvar ukusa

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...