Састојци:
ћурећи батак 2 кг
400 гр млинаца
вода
со
бибер
италијанска мешавина зачина
тимијан
1 дуња
50 гр сувих шљива
маст
Припрема: Помешајте све зачине и добро утрљајте ћуреће месо. Намажите машћу, додајте суве шљиве, дуњу исечену на комаде, поклопите и пеците на 200 Ц првих сат времена. Извадите месо и прелијте. Вратите у рерну на 180 ц још сат времена. Поново извадите месо и прелијте га соком. Вратите у рерну и пеците док не добије златну боју. Још 20-45 минута. Млинце изломите, попарите врелом водом, оставите 10 минута да омекшају. Kад је месо готово, извадите га из посуде, а додајте у њу млинце и мало запеците.
Извор: Iggy the Cook