Старински рецепт: Ћуретина са млинцима која се топи у устима

Састојци:
ћурећи батак 2 кг
400 гр млинаца
вода
со
бибер
италијанска мешавина зачина
тимијан
1 дуња
50 гр сувих шљива
маст

Припрема: Помешајте све зачине и добро утрљајте ћуреће месо. Намажите машћу, додајте суве шљиве, дуњу исечену на комаде, поклопите и пеците на 200 Ц првих сат времена. Извадите месо и прелијте. Вратите у рерну на 180 ц још сат времена. Поново извадите месо и прелијте га соком. Вратите у рерну и пеците док не добије златну боју. Још 20-45 минута. Млинце изломите, попарите врелом водом, оставите 10 минута да омекшају. Kад је месо готово, извадите га из посуде, а додајте у њу млинце и мало запеците.

Извор: Iggy the Cook

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...