Пауло Брандо музиком се бавио више од четири деценије, био је чак и универзитетски професор, а у својој 66. години одлучио је да одложи ноте и постане ђакон Српске православне цркве у Лисабону.

Како је изјавио за Новости, Пауло, чувени португалски композитор, служење у цркви Христа спаса сматра за своју животну мисију.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

“Рођен сам и одрастао у римокатоличкој породици. Након што сам засновао породицу, није било могуће да постанем католички свештеник, али сам, ипак, завршио теолошке студије. Тада сам се и сусрео са питањем брака свештеника и открио и православно учење о томе.”

Са православљем се упознао 1974. године, након португалске Априлске револуције. У то време, због најезде православних емиграната из источне Европе, у Португалу су почеле ницати и православне цркве.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Пауло постаје православац 1975. године и од тада га не напушта жеља да буде православни свештеник.

пауло Брандо завршио је Национални конзерваторијум, а затим у католичке богословске студије. Током своје каријере доживео је и међународни успех, компонујући за филмове, а како каже:

“Тако сам у седмој деценији, пун елана и здравља прихватио мисију мог живота, да служим Српској цркви и народу.”

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име