Најлепше цвеће за вашу терасу: Лако се негује, а цвета током целог лета

0
1130
Foto: FLickr

Метеоролози најављују долазак топлијих дана, а то значи да ћемо све више времена проводити напољу. Право је време да уредите терасу и створите праву малу оазу за уживање. Ове биљке су најбољи избор у том случају, кажу искусни баштовани.

Без обзира да ли се ваше тераса налази на сунчаној страни или у хладу, ово цвеће ће раскошно цветати:

Бегоније

Бегоније се лако узгајају, чувају у лаганој сенци и цветаће стално током лета, а улепшаће сваку терасу. Природно станиште бегонија су тропске кишне шуме, што значи да од неге захтевају само редовно заливање.

Pročitajte i  Звали су је "грешна" и "шугава" принцеза: Српском краљу нанела је велику срамоту због чега је ПРОТЕРАНА ГОЛА ИЗ СРБИЈЕ

Дан и ноћ

Ова биљка је омиљена због својих специфичних шара. Припада породици љубичица, а врло се лако одржава. Дан и ноћ је отпорна биљка, па јој неће сметати промене температуре, као ни боравак на јакон сунцу, али ни у хладу.

Ово цвеће има танко разгранато стабло,меснате листове и цветове који расту појединачно на дугим дршкама.

Петунија

Pročitajte i  СРБИ СУТРА СЛАВЕ СВОГ НАЈВЕЋЕГ СВЕТИТЕЉА: Обичај налаже да се тог дана НИКАКО НЕ НОСИ ОВА БОЈА, јер навлачи несрећу!

Петунија је најчешћи избор за уређење балкона. С обзиром да цвета раскошно и да је красе прелепи цветови, не чуди што је омиљена. Ова препознатљива цветна лепотица долази у много облика и боја цвета, белој, жутој, ружичастој, љубичастој, плавој и црвеној, а може бити и двобојна.

Цвета од јуна до септембра, лако се одржава, једино морате водити рачуна да није на ветру.

Мушкатле

Уникатне, вишегодишње биљке које производе прелепо, нежно цвеће различитих боја и облика. Не захтевају посебну негу, па зато успевају и потпуним почетницима у свету баштованства. Према старом веровању, мушкатле доносе срећу, па се многи одлучују на ово цвеће због његове богате симболике.

Pročitajte i  Савет патријарха Павла: Како опоменути пријатеље и ближње када видите да греше

Kадифа

Овај цвет је веома популаран, првенствено због раскошног изгледа, али и због чињенице да, у какву год земљу посадили ове цветнице, оне ће успети.

Цвета током целог лета, а ако желите да цветање продужите обавезно уклањајте увеле цветова и редовно заливајте.

Извор: Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име