Да ли је ГРЕХ ако човек не пости? Отац Гојко објаснио колико је пост значајан

0
2056
Фото: Јутјуб/принтскрин

У току је велики Васкршњи пост и пошто је ово пост који траје око 50 дана, много је оних који одлажу тај моменат када ће да посте. На питање “Да ли је човек који не пости грешан човек?” Отац Гојко Перовић то овако објашњава:

“Ми стално живимо у греху. Толика је наша везаност за храну, одмор, релаксацију, да ми правимо идоле од тога… Из тога произилази и блудни живот. А наша насушна потреба, да би нам дух дисао, наша насушна потреба је пост. Човек који не пости он не помаже себи. Није прецизно рећи да греши. Рецимо он не помаже себи да се ослободи од греха. Пост је један начин да се ослободимо од греха. Kада се човек труди око поста, његова душа и тело се ослобађају од греха.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Човек сам по себи није свет. Требаш стално да се трудиш. Ако си синоћ био раположен, то не значи да те ујутру неће сачекати неки проблем. Зато сваки дан треба да се трудимо, опет и опет да се опет ослобађамо од греха.

Зато је пост ту добар јер нас ослобађа од греха. Даје нам правац којим треба да се крећемо.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Господ ће по нас доћи изненада, а човек који се није ослободио греха, који није радио на томе да се сваки дан ослобађа од греха, неће имати кад то да уради.

Зато је пост добар јер васпитава нашу душу да буде слободна од страсти и храбар у Господу.”

Извор: Стил.Курир

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име