Да ли жене морају да носе мараме и дуге сукње у цркви? Владика Григорије решио и ову дилему верника ЕВО ШТА ПРЕМА ЊЕМУ ИСПРАВНО

0
1198
Фото: Јутјуб/принтскрин

Владика Григорије веру, обичаје и традицију приближава свом народу на потпуно модеран начин, те је постао изузетно популаран, посебно међу млађим генерацијама. Наиме, труди се да разреши све недоумице које дуго постоје међу људима и то путем својих налога на дрзуштвеним мрежама, па се неретко дешава да се испод његових објава полемише о томе шта је тачно, а шта није.

Епископ диселдорфски и целе Немачке изгледа да је схватио да овим начином обраћања може да допре до великог броја људи, па је тако до сада разбио неке дубоко укорењене митове у нашу традицију.

Pročitajte i  Чупамо га мислећи да је коров, а у ствари не знамо да је лек за многе болести

Посебно наглаша да многи људи само стављају акценат на форму, док на суштину уопште не обраћају пажњу, а поштовање вере се не указује на такав начин.

Овога пута се осврнуо на то да ли жене морају да носе мараме и сукње до пода у цркви, веровање које је у нашем народу веома присутно.

Pročitajte i  Веровања о бурмама која круже међу Србима: Православци верују да ако супруга превари мужа, бурма коју је носила више никада неће моћи да стане на њен прст!

– По мом мишљењу, није неопходно. Важно је, наравно, бити пристојно обучен, без обзира на пол. На концу, коме то смета и ко то загледа да ли је неко дошао у марами, панталонама или у сукњи до пода у цркву? Бог сигурно не. Он гледа у наше срце – објашњава Владика.

Pročitajte i  "ИМАМ 36 ГОДИНА И ХОЋУ ДА РОДИМ ДЕТЕ ЗА СЕБЕ": Кад је то чуо, свештеник остао ужаснут! Ево зашто НИЈЕ ХТЕО ДА ЈОЈ ДА БЛАГОСЛОВ

Истакао је уз то да формализам може бити кобан.

– Kолико формализам може бити опасан, видимо на примеру тренутних дешавања у Ирану, где је начин одевања постао важнији и од самог људског живота – закључио је – епископ диселдорфски.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име