Дан и ноћ: Издашан колач који ће цела породица обожавати

Састојци:

За бисквит: 6 јаја, 300 г маргарина, 400 г шећера, 1,5 дл млека, 500 г оштрог брашна, 100 г какаа

За крем: 200 г чоколаде за кување, 140 г шећера, 200 г маргарина, 100 г ораха, 3 дл млека

Остало: млеко за бисквит, 50 г беле чоколаде, ораси

Припрема:

Бисквит:

Одвојите жуманца од беланаца. Умутите беланца у чврсти снег, па додајте пола шећера, седините. Маргарин измиксајте с остатком шећера, док не постане пенаст.

Pročitajte i  Да ли верујете у „знакове на путу“? Која су то знамења која су поштовали наши стари: шта је лош а шта добар знак?

Уз стално мућење миксером додајте жуманца. Након два минута додајте млеко, па мутите још који минут.

Додајте беланца у смесу и уз лагано мешање додајте брашно. Мешајте док не нестану све грудвице.

Поделите смесу на два једнака дела. У један део додајте какао. У тепсију на коју сте поставили масни папир, излијте прво бели бисквит.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Пеците на 180 °Ц 20 минута.

Исто поновите и с тамним бисквитом.

Kрем:

У лонац додајте чоколаду, шећер, маргарин, млеко и ставите на лагану ватру да прокува. На крају додајте орахе те све сједините. Још врућим кремом прелијте бисквите.

Слагање колача:

На подлогу ставите бели бисквит, попрскајте га млеком, преко њега ставите једну половину крема, па тамни бисквит. Њега такође порскајте млеком, а затим ставите други део креме.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Оставите да се охлади, а затим прошарајте белом чоколадом, коју сте претходно истопили на пари или комадићима ораха.

Пријатно!

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...