Прикладном церемонијом обележен дан општине Мионица

0
716

Полагањем венаца на споменик војводе Мишића и доделом општинских признања јуче је обележен Дан општине Мионица. Венце су положиле делегације Војске Србије и Министарства одбране, општине Мионица, Полицијске станице Мионица и Удружења пензионера „Војвода Мишић“ из Мионице.

Након полагања венаца, председник општине Мионица Бобан Јанковић је уручио највећа признања општине Мионица, „Златне плакете са ликом војводе Живојина Мишића“, припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине, стваралаштва и руковођења, поштовања етичких норми и личног примера у извршавању задатака. „Златну плакету са ликом војводе Живојина Мишића“ за 2020. годину добили су потпуковник Манојло Мићовић, први у рангу 63. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране и потпуковник Саша Петровић, добитник годишње награде за најбољу докторску дисертацију у Министарству одбране и Војсци Србије за 2019. годину.

-Шта рећи, а да не поновимо оно што је већ речено о бројним врлинама славног војсковође војводе Живојина Мишића, који је знао када треба да преузме одговорност, који је знао да донесе праве одлуке када је цела српска нација била доведена у незавидан положај. Захваљујући његовој одлучности и правим одлукама, Србија је извојевала једну од највећих победа, управо овде, између Маљена и Сувобора у Колубарској бици. И како се тада Војвода борио дисциплином и одговорношћу, тако се и ми данас боримо да поставимо јаке темеље развоја наше државе, поштујући врлине које су красиле Мишића-рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

По завршетку церемоније полагања венаца и доделе општинских признања, гости су обишли Музеј војводе Живојина Мишића у Струганику.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име