Prikladnom ceremonijom obeležen dan opštine Mionica

0
96

Polaganjem venaca na spomenik vojvode Mišića i dodelom opštinskih priznanja juče je obeležen Dan opštine Mionica. Vence su položile delegacije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, opštine Mionica, Policijske stanice Mionica i Udruženja penzionera „Vojvoda Mišić“ iz Mionice.

Nakon polaganja venaca, predsednik opštine Mionica Boban Janković je uručio najveća priznanja opštine Mionica, „Zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića“, pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, stvaralaštva i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i ličnog primera u izvršavanju zadataka. „Zlatnu plaketu sa likom vojvode Živojina Mišića“ za 2020. godinu dobili su potpukovnik Manojlo Mićović, prvi u rangu 63. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i potpukovnik Saša Petrović, dobitnik godišnje nagrade za najbolju doktorsku disertaciju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za 2019. godinu.

Pročitajte i  Mionica Reli 2020: Četvrti put za redom auto trke kroz mionički kraj

-Šta reći, a da ne ponovimo ono što je već rečeno o brojnim vrlinama slavnog vojskovođe vojvode Živojina Mišića, koji je znao kada treba da preuzme odgovornost, koji je znao da donese prave odluke kada je cela srpska nacija bila dovedena u nezavidan položaj. Zahvaljujući njegovoj odlučnosti i pravim odlukama, Srbija je izvojevala jednu od najvećih pobeda, upravo ovde, između Maljena i Suvobora u Kolubarskoj bici. I kako se tada Vojvoda borio disciplinom i odgovornošću, tako se i mi danas borimo da postavimo jake temelje razvoja naše države, poštujući vrline koje su krasile Mišića-rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Po završetku ceremonije polaganja venaca i dodele opštinskih priznanja, gosti su obišli Muzej vojvode Živojina Mišića u Struganiku.

Pročitajte i  Opština Mionica primila donaciju od NALED-a i GIZ-a: Medicinska oprema za zaštitu i dezinfekciju

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime