Dan varoši u Mionici: Održana svečanost povodom važnog datuma iz prošlosti ovog živopisnog mesta

0
273

U ponedeljak, 14. januara, opština Mionica je obeležila  Dan varoši. Veliki broj uglednih ličnosti i mioničana je prisutvovalo ovoj prelepoj svečanosti.

Bogati kulturno-umetnički program koji je na Dan varoši bio organizovan u Kulturnom centru Mionica, na poseban način je upotpunila predstava „Ratni dnevnik“. Građani Mionice se ponose svojim slavnim pretcima koji su bili veliki junaci,  a koji su ostavili trag u domaćoj i svetskoj istoriji. Jedan od njih je i hrabri solunac Živojin Lazić, koji je potekao iz sela Sanković, nadomak Mionice. Ovom krepkom i bistrom mitraljezcu Drinske divizije je ova predstava i posvećena.

Pročitajte i  Veliki uspeh mioničke ekipe na prestižnoj „Hard Enduro“ moto trci šampionata Srbije

– Mionica danas slavi Dan varoši. Na tekovinama istorije i varoškom duhu treba graditi buduću Mionicu. Svako od nas ima ambicije, ali najvažnija ambicija treba da bude da naša varoš dostigne anđeoski sjaj, da bude primer drugim mestima, da pogled na njen razvoj bude vizionarski i da je činimo lepšom i boljom. – izjavio je na svečanosti predsednik opštine Boban Janković.

Pročitajte i  Mionica primila donaciju Nemačke razvojne agencije: Kompletna zaštitna oprema za ustanove socijalne zaštite

U protekloj godini, opština je završila velike i značajne projekte, ali je takođe započela i nove. Lokalna samouprava Mionica će i u ovoj 2019. godini nastaviti da sprovodi važne projekte jer ima velike planove za svoju opštinu i sve njene građane.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime