Дан вароши у Мионици: Одржана свечаност поводом важног датума из прошлости овог живописног места

0
688

У понедељак, 14. јануара, општина Мионица је обележила  Дан вароши. Велики број угледних личности и мионичана је присутвовало овој прелепој свечаности.

Богати културно-уметнички програм који је на Дан вароши био организован у Културном центру Мионица, на посебан начин је употпунила представа „Ратни дневник“. Грађани Мионице се поносе својим славним претцима који су били велики јунаци,  а који су оставили траг у домаћој и светској историји. Један од њих је и храбри солунац Живојин Лазић, који је потекао из села Санковић, надомак Мионице. Овом крепком и бистром митраљезцу Дринске дивизије је ова представа и посвећена.

– Мионица данас слави Дан вароши. На тековинама историје и варошком духу треба градити будућу Мионицу. Свако од нас има амбиције, али најважнија амбиција треба да буде да наша варош достигне анђеоски сјај, да буде пример другим местима, да поглед на њен развој буде визионарски и да је чинимо лепшом и бољом. – изјавио је на свечаности председник општине Бобан Јанковић.

У протеклој години, општина је завршила велике и значајне пројекте, али је такође започела и нове. Локална самоуправа Мионица ће и у овој 2019. години наставити да спроводи важне пројекте јер има велике планове за своју општину и све њене грађане.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име