Данас је празник чуда Светог архангела Михаила: Бићете ЗДРАВИ KАО ДРЕН, уколико испоштујете ОВАЈ ОБИЧАЈ!

0
2350

На данашњи дан верници се присећају чуда на извору у Лаодикији које се догодило око 300. године.

Kако легенда каже, један незнабожац имао је глувонему ћерку, али му се, упркос томе што није био хришћанин, у сну јавио архангел Михаило који му је поручио да ћерка треба да му се умије на том извору.

Он је то и урадио, па је након молитве умио ћерку, која је истог тренутка излечена. После тог чуда су се и он и ћерка крстили, а он је на том месту саградио цркву Светог архангела Михаила која и данас постоји.

Pročitajte i  Њене хитове и данас наручујемо по кафанама: Тужан живот певачице која је отпевала "На Ускрс сам се родила"

Постоји још једно чудо које се и данас препричава – једна породица је након дугогодишњег чекања добила наследника који је био глувонем, и поред тога, заостајао је у развоју.

Сви су им саветовали да га се одрекну, али су родитељи решили да се одселе из родног града и скрасили се у сеоцету у близини Минска. У близини кућице био је поток у који је, приликом шетње са оцем, дечак упао.

Pročitajte i  Према старом веровању слике мртвих никако не смете чувати у кући: Ево и зашто!

Отац га је брзо извукао, а дете је заплакало. Отац је био згранут и брзо га одвео до жене, да се и она увери у чудо. Родитељи су детету дали име Михаил, у част архангела, верујући да ће му тиме обезбедити његову заштиту. Kасније су сазнали да се тај поток зове Михаиловим у част архангела Михаила.

По црквеном предању, анђео Михаило је први ступио у борбу са злим духом и то име по црквеном тумачењу означава “оног који је као Бог”.

Pročitajte i  Савети доктора Несторовића: Крећите се што више, здраво је и не кошта ништа!

На грчком језику реч “архи” значи главни/први, а “ангелос” значи весник, анђео. Архангел Михаило је предводник војске анела која је учествовала у стварању света и бранила човечанство од палих анђела.

На данашњи дан, верује народ, обавезно се треба молити за излечење, али и опростити грехе свим неверницима и тада ће им се остварити највећа жеља – они и њихови највољенији биће здрави.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име