Dečak koji je morao prerano da odraste: Osmogodišnji Milenko sam brine o sebi i svojoj bolesnoj baki

0
978

Osmogodišnji dečak Milenko Pavlović iz sela Fakovići kod Bratunca, sam brine o sebi i bolesnoj baki, sa kojom je ostao da živi nakon što mu je otac preminuo, a majka ga napustila.

– Odem u šumu i dovučem drva. Kad naučim gradivo pomažem baki, cepam drva i hranim koze – priča mali Milenko.

Ovaj mališan praktično nije ni imao detinjstvo. Silom prilika morao je da odraste pre vremena i da se uhvati u koštac sa životom.

Pročitajte i  NAJSKUPLjA SRPSKA PESMA! Zbog Ive Andrića za nju zna ceo svet, a nastala je zbog samo 2 REČI!

Kako kaže njegova baka Stana, žive od 7.000 dinara socijalne pomoći, a drugih primanja nemaju, prenose Nezavisne novine.

Učiteljica Ljiljana Jakovljević istakla je da je Milenko dobar đak, da vredno radi i uči, ali da se primećuje da je oskudnije obučen. Kako je navela, nada se da će ovaj mališan dobiti neophodnu pomoć.

Pročitajte i  NAJLEPŠU LjUBAVNU PESMU NA GRČKOM NAPISAO JE SRPSKI VOJNIK: Pevaju je kao veliki hit, a nastala je iz tragične ljubavi našeg "Solunca" i Grkinje

Milenko i baka Stana nisu imali frižider, ni zamrzivač, ni veš mašinu, ni električni šporet, ali to ovog mališana nije sprečavalo da u školu odlazi uredan, da redovno i pažljivo pohađa nastavu.

Nakon TV priloga RTRS, emitovanog 30. decembra prošle godine, javilo se mnogo ljudi koji su želeli da im pomognu, a jednokratnu pomoć uputila im je i Vlada Republike Srpske.

Pročitajte i  Turistička ponuda u selima Srbije veliki potencijal privrede: Radionica u Tiganjici okupila sve relevantne učesnike u razvoju i promociji ruralnog turizma

Tada su dobili nešto od uređaja bele tehnike, ali i svih potrepština koje su im znatno olakšale život u nekoliko narednih meseci.

Mediji RS ovih dana upućuju novi apel za pomoć malenom Milenku i njegovoj baka Stani. Donacije se mogu uplatiti na žiro račun 562-009-80849412-27 na ime Stamena Pavlović (NLB banka).

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime