Дечак који је морао прерано да одрасте: Осмогодишњи Миленко сам брине о себи и својој болесној баки

0
1129

Осмогодишњи дечак Миленко Павловић из села Факовићи код Братунца, сам брине о себи и болесној баки, са којом је остао да живи након што му је отац преминуо, а мајка га напустила.

– Одем у шуму и довучем дрва. Кад научим градиво помажем баки, цепам дрва и храним козе – прича мали Миленко.

Овај малишан практично није ни имао детињство. Силом прилика морао је да одрасте пре времена и да се ухвати у коштац са животом.

Pročitajte i  Пут ка врху: 12 неопходних особина успешних предузетника

Како каже његова бака Стана, живе од 7.000 динара социјалне помоћи, а других примања немају, преносе Независне новине.

Учитељица Љиљана Јаковљевић истакла је да је Миленко добар ђак, да вредно ради и учи, али да се примећује да је оскудније обучен. Како је навела, нада се да ће овај малишан добити неопходну помоћ.

Pročitajte i  Свратите у БУЛЕВАР ВИНА: Највећи избор за све љубитеље "пића богова"! Могућност доставе на кућну адресу!

Миленко и бака Стана нису имали фрижидер, ни замрзивач, ни веш машину, ни електрични шпорет, али то овог малишана није спречавало да у школу одлази уредан, да редовно и пажљиво похађа наставу.

Након ТВ прилога РТРС, емитованог 30. децембра прошле године, јавило се много људи који су желели да им помогну, а једнократну помоћ упутила им је и Влада Републике Српске.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

Тада су добили нешто од уређаја беле технике, али и свих потрепштина које су им знатно олакшале живот у неколико наредних месеци.

Медији РС ових дана упућују нови апел за помоћ маленом Миленку и његовој бака Стани. Донације се могу уплатити на жиро рачун 562-009-80849412-27 на име Стамена Павловић (НЛБ банка).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име