Почела „Дечија недеља“: Мионички трг украшен највеселијом игром и осмесима малишана

0
875

Програмом на Тргу војводе Мишића данас је у организацији општине Мионица почело обележавање Дечије недеље. Деца из Предшколске установе „Невен“ и ученици нижих разреда Основне школе „Милан Ракић“ су уживали у представи за децу,,Шта ћу бити кад порастем“ позоришта „Шарени сунцокрети. Такође су учествовали и у радионици током које су исписивали поруке љубави, солидарности и сарадње и везивали их за балоне, које су са Трга пуштали за другаре широм света. Након програма на Тргу, предшколци су посетили општину Мионица и били гости председника Општине Бобана Јанковића у Дану отворених врата.

Сутра су на програму дечије радионице за малишане из Вртића и то: еколошка радионица ,,Зашто се Планета љути?“, радионица  израде играчака од речиклажног материјала, затим ,,Ко жели да црта – ово је прилика!“ ,,Исхраном до здравља“ и ,,Спретне руке – свет без муке“ – учимо да ткамо. За предшколце и основце биће одржан концерт ученика Музичке школе из Мионице ,,Слушамо виолону“.

Ове године, Дечја недеља се обележава под слоганом ,,Подељена срећа два пута је већа!“ и организује се у знаку Године солидарности и сарадње  коју је прогласила Влада Републике Србије у циљу подизања свести о важности  континуираног ангажовања на унаређењу сарадње и солидарности међу грађанима, посебно у условима епидемије која нас је задесила у 2020.години.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име