Почела Дечија недеља: Малишани из Мионице бројним забавним активностима обележавају ову велику манифестацију

0
972

Поводом почетка Дечије недеље, која се ове године у Србији одржава под слоганом ”Моје је право да живим срећно и здраво”, на Тргу војводе Мишића је у понедељак организовано свечано отварање. Малишни из Мионице су уживала у богатом музичко-забавном програму који су им приредили другари из ОШ“ Милан Ракић“, Предшколске утанове „Невен“ и плесног студија „РМП“. Дечица су посебно уживала у дружењу са костимираним аниматорима који су додатно употпунили овај догађај. Поред програма који је био организован на Тргу Живојина Мишића, низом активности је обележен почетак Дечије недеље у Мионици. У Културном центру Мионица је одиграна позоришна представа волонтера мионичког Црвеног крста под називом ”Ничим изазвано”.  Библиотека „Милован Глишић“ је угостила ученике издвојених одељења ОШ“Милан Ракић“. Дечија недеља је повод за организовање спортских такмичења осоноваца која ће се одржавати свакодневно у матичним школама. Фудбал, баскет, одбојка, стони тенис и шах су само неки од спортова у којима ће се ученици такмичити.

Председник општине Мионица, Бобан Јанковић, посетио је предшколце вртића ”Невен” и поделио им поклоне, а до краја недеље ће обићи већину школских и предшколских установа мионичког крајa којима је локална самоуправа такође припремила прикладне поклоне. У Културном центру је  гостовало београдско позориште ”Бошко Буха”  које се мионичким малишанима представило представом  ”Чувар дечијих снова”, а током седмице су предвиђена и друга бројна позоришна, забавна и спортска дешавања.

Цео програм везан за Дечију недељу се спроводи у организацији и под покровитељством Општине  Мионица , основних школа ”Милан Ракић” и ”Војвода Живојин Мишић” ‘,  Предшколске установе ”Невен”, Културног центра Мионица, Библиотеке ”Милован Глишић”, Црвеног крста Мионица и Туристичке организације Мионица.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име