Ови делови пилетине су НАЈГОРИ: Сви их често једемо, а веома штете здрављу

Због богатог укуса и лаке припреме, пилетина је често на нашој трпези. Она садржи витамин Д и калцијум и богата је протеинима, а садржи и холин, хранљиви састојак који игра улогу у меморији и осталим функцијама мозга.

Готово да нема особе која не воли ово месо, али нису сви делови пилетине здрави и није препоручљиво јести их често, упозоравају лекари.
Истраживањем које је спроведено у Kини научници су дошли до закључка да је пилећа кожица веома штетна по здравље. Наиме, она се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.

Иако многи верују да је кожа ногу, бутина и пилећих прса одличан извор влакана колагена. Заправо, ово је далеко од истине. Овај део не храни тело колагеном, али лако можете нанети штету вашој фигури.

Добро размислите пре него наредног оброка.

Друга на листи штетних делова пилетине налази се џигерица. Иако је богата витамином Б12, садржи и доста масти, које нам прете холестеролом.

С друге стране, бело месо лекари највише препоручују. Оно садржи велику количину протеина који су одлични за изградњу мишића, а уједно садржи и мали проценат масноће и мало калорија па је одлично уколико покушавате да смршате или одржите килажу.

(Стил.курир.рс)

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...