Девојчице данас уче само да се шминкају а не и да мисле исправите то

0
431

У данашње време сведоци смо стварности у којој се више од 15% девојчица од 12 година шминка, а и има поремећај у исхрани.

девојчице

Када видите девојчицу од 4 године обучену у хаљиницу са прелепим сандалала и шареним шналицама у коси, нормално је да ће те рећи да је прелепа и преслатка, што није никако лоше, наравно, али нека истраживања доказују да је овакво претерано ласкање криво што је данас девојчицама изглед битнији од памети и образовања, што је и нормално јер им се од малена говори како су лепе и слатке.

Pročitajte i  После УЖАСНОГ графита у Сплиту, освануо још један у Забоку: Хрватица ПОРУЧИЛА Нолету ОВО и свима ЗАПУШИЛА уста

Истраживања спроведена на 12-годишњакињама указују да се велики број њих шминка, чак више од 15 %. Стављају кармин, алајнер, маскару, пате од поремећаја у исхрани и искомплексиране су због физичког изгледа, што је довело до тога да и паметне и успешне студенткиње изјављују да би радије биле лепше и згодније него паметне.

Pročitajte i  Рођени брат Павла Вуисића био је ИСТО ГЛУМАЦ - Сви смо га гледали у ОВИМ легендарним остварењима, а нисмо имали појма КО ЈЕ!

девојчице

 

Психолози саветују да са девојчицама треба променити приступ од раног детињства. Наиме уместо да им говорите како су лепе слатке, имају лепе хаљине и ципеле, треба да их питате како су, шта су радиле данас, јер читају неку књигу, шта воле, а шта не.. Ако су старије причајте с њима о загађењу животне средине о тренинзима, променама у школи….

Pročitajte i  Научници УПОЗОРАВАЈУ - Ово су НОВА 4 симптома короне! Појављују се ПРЕ температуре и кашља

Девојчице од раног узраста треба научити да размишљају својом главом, а не да чекају да им се удели неки комплимент на рачун изгледа, у противном када се то не деси оне ће се осећати мање вредима. Треба да науче и да је унутрашња лепота важна и на цени, и када себе науче да је цене, то ће и други радити.

školarci.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име