Наставља се “Дигитализација пијаца” у мају: Безготовинско плаћање биће омогућено на пијацама “Стари Меркатор”, “Земун” и “Блок 44”

0
469

У првој половини маја почеће други круг Пилот пројекта „Дигитализација пијаца“. Могућност безготовинског плаћања  биће уведена и на пијацама „Стари Меркатор“, „Земун“ и „Блок 44“, тако да ће посетиоци ових пијаца робу купљену на пијачним тезгама моћи да плате брже и лакше, платним картицама и мобилним телефоном, без претходне посете банкомату.

Увођење безготовинског плаћања на београдским пијацама које је почело пре годину и по дана  показало се као веома добар потез. „Каленић“, „Палилула“ и „Ђерам“  биле су прве у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Уведеним новинама задовољни су и закупци и потрошачи, јер им је пијачна продаја/куповина доста олакшана. Тада је први пут у Србији купцима омогућено да воће, поврће и друге производе плате безготовински. Након пробног периода чак 35 од 51 закупца колико их је учествовало, наставило је са безготовинским плаћањем, а од новембра 2021. године, када је почело коришћење безготовинског плаћања, па до краја промотивног периода, реализовано је готово 36.000 безготовинских трансакција

Партнери Пилот пројекта „Дигитализација пијаца“, Привредна комора Србије, Mastercard, ЈКП „Београдске пијаце“, Payten, Chipcard и Banca Intesa, задовољни су реализацијом првог круга пројекта, као и реакцијама купаца и закупаца, због чега су се одлучили да већ у мају почне други круг. Осим три нове пијаце, могућност учествовања у другом кругу Пилот пројекта „Дигитализација пијаца“ имаће и закупци са пијаца „Каленић“ „Ђерам“ и „Палилула“ који нису искористили прилику у првом кругу.

Сви закупци тезги који се одлуче да користе предности безготовинскoг плаћања, добиће бесплатно на коришћење ПОС терминал преко кога се обављају плаћања картицама и инстант плаћања, уз додатно ослобађање од накнада за таква плаћања током промотивног периода. То значи да ће потпуно бесплатно закупци моћи да испробају прихватање платних картица и инстант плаћања, као и да побољшају продају без додатних улагања, а све у складу са савременим очекивањима купаца.

Компаније Mastercard и Chipcard  и у другом кругу обезбедиле су додатну погодност за све учеснике у овом Пилот пројекту, што  подразумева да ће сваког месеца, у наредних годину дана    по пет трговаца који остваре највећи број безготовинских плаћања, биће награђени са по 12 .000 динара.

Пијаце у главном граду су на овај начин постале места која потрошачима поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде пружају могућност избора и у погледу начина плаћања.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име