Преукусан рецепт, спанаћ са кромпиром на овај начин припремљен одушевиће сваког. Може послужити на разним славама и гозбама као салата-прилог уз месо, рибу, посна је па може и у време поста.
Састојци и припрема:
– 1,500 г кромпира
– 300 г спанаћа
– 3 чена белог лука
– 2 кашике лимуновог сока
– 3 кашике биљне масти (маргарина или 100 мл. уља)
– 1 кашичица соли
Kромпир обарите у љусци, оставите да се охлади, огулите га и исеците на коцке. Припремите и спанаћ, оперите га и исецкајте. Загрејте билљну маст или уље па додајте ситно исецкан бели лук, пржите пар секунди, посолите па додајте спанаћ. Промешајте, поклопите и на тихој темератури оставите да крчка око 2 минуте. Додајте лимунов сок и кромпир, промешајте опет поклопите и оставите 10 минута да се динста.