Директор ЈКП „Београдске пијаце“ посетио пијацу „Борча“ и разговарао са закупцима

0
291

Директор ЈКП „Београдске пијаце“ Бојан Бајагић и председник Удружења пијачних продаваца „Опстанак” Срђан Праштало, посетили су прошле недеље пијацу „Борча“ и разговарали са закупцима.

Закупци пијаце „Борча“ изразили су задовољство због недавног уређења пијаце, асфалтирања пијачног платоа и постављања нових тезги. Највеће интересовање су показали за наткривање пијаце, с обзиром да им киша, снег и високе температуре значајно отежавају свакодневни рад.

Господин Бајагић је том приликом најавио да ће радови на натркивању пијаце почети што пре, што ће омогућити несметану куповину и продају у свим временским условима. Он је нагласио да је важно да сви буду задовољни, како закупци тако и купци.

Наткривање пијаце „Борча“ почело је у понедељак, како је директор ЈКП „Београдске пијаце“ и обећао приликом недавне посете овој пијаци.

Такође, приликом обиласка занатског дела пијаце „Борча“, господин Праштало је указао да је члановима Удржења пијачних продаваца потребна наменска опрема која би им олакшала излагање и продају робе. Господин Бајагић је рекао да ће узети у обзир и размотрити све сугестије закупаца.

Један од већих проблема са којим се сусрећу продавци је нелегална продаја која се свакодневно одвија у непосредној близини пијаце. Наводе да је у питању нелојална конкуренција, чиме се директно угрожавају закупци који врше продају на пијаци „Борча“. Директор београдских пијаца и председник Удружења пијачних продаваца, најавили су да ће у сарадњи са Градом Београдом и општином Палилула, настојати да трајно реше тај проблем.

ЈКП „Београдске пијаце“ унапредило је услове продаје и куповине на пијаци „Борча“ за све становнике Београда који користе ову пијацу за своје снабдевање. Асфалтирано је 1600 м2 пијачног платоа, постављене су 144 нове тезге. Седам нових улазних капија постављено је на свим улазима у пијацу, a млечна хала која се налази у склопу пијаце комплетно је реновирана.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име