Добродошли у Суботицу: Место са пространим равницама, сласним гомбоцама, прелепим националним парком и непроцењивим културним наслеђем

0
515
Извор: Опанак

Нема сумње да је Суботица један од најлепших градова Србије. Смештена на самом северу земље, свега 188 километара од престонице. Окружена прелепим рекама Дунавом и Тисом које Суботици дају посебну драж и лепоту.

Град поседује уникатно културно наслеђе, богату историју, прелепе природне пејзаже и гостопримљиве домаћине који ће вас широког срца дочекати у овом месту.

Извор: Опанак: Главна улица у Суботици

Суботица се издваја по величанственој архитектури која је представљена објектима који су изграђени у стилу сецесије која је Европом доминирала од краја 19. до почетка 20. века.

Сецесионизам представља  уметнички правац који се побунио против строгих канонски правила. То је стил који се окрену природи, и у свакој држави Европе је представљен на другачији начин.

Велелепне грађевине у Суботици које су у стилу сецесионизма на сваком кораку маме уздахе случајних и намерних пролазника.

Свакако треба издвојити Градску кућу, Градски музеј, Суботичку синагогу, Палату суботичке трговачке банке и  палату Ференца Рајха.

Извор: Опанак: Градска кућа у Суботици

Поред јединствене архитектуре, у овом живописном граду на самом северу наше земље туристи могу уживати у многим благодетима које Суботица пружа.

Позната по својим зеленим површинама ова равничарска лепотица нуди својим гостима разноврсне активности као што су шетње поред језера, обилазак прелепих паркова, салаша, винарија ергела, шума и верских грађевина.

На само 8 километара од центра града налази се једно од најлепших језера наше земље, али и шире, Палићко језеро. Садржаји који се овде нуди су разноврсни и сваке године све богатији, што је уједно и разлог доласка великог броја како домаћих, тако и иностраних туриста.

Извор: Опанак: Палићко језеро

Ако сте љубитељ слатких специјалитета онда морате пробати јединствени укус овог краја, а то су гомбоце или познатије као кнедле са шљивама. Припремљене помоћу рецепта који се годинама преноси са колена на колено је разлог што се задржава потпуна аутентичност укуса.

Уколико до сада нисте посетили овај уникатни војвођански град, немојте чекати ни час, већ то урадите одмах и нећете зажалити.

Суботица представља прави мали рај за туристе јер нуди пуно занимљивих места за одмор и уживање.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име