Dok se drugi igraju, ovaj dečak prodaje krofne kako bi iškolovao sebe i braću

0
362

Dečak Boža iz Beograda nije sasvim običan dečak kao njegovi vršnjaci niti ima tu sreću da poput njih ne razmišlja o egzistencijalnim pitanjima svoje porodice. Naprotiv, on je taj koji se brine kako da preživi zajedno sa svojom majkom i dvojicom braće.

Naime, umesto da se igra sa drugarima posle škole, Boža ispred beogradske Osnovne škole “Svetozar Marković” na Vračaru prodaje krofne koje pravi njegova mama. Zarađenom sumom kupuje školski pribor i sveske za njega i njegovu dvojicu braće.

Pročitajte i  Miraz: Obaveza ili sramota za žene? Kako se nekada u Srbiji gledalo na ovaj običaj?

dečak Boža

Najveća želja ovog beogradskog heroja je da završi Matematičku gimnaziju. O njemu i njegovom podvigu javnost je ovih dana saznala putem Fejbuka, a evo i kako su ga opisali na stranici Moj Beograd dušu ima uz fotografiju autora Aleksandra Stošića:

“Dečak je Beograđanin. Njegovo ime je Boža. Već dve godine popodne prodaje krofne u jednom parku, dok njegovi drugari nakon škole odlaze u isti park, radi igre i zabave. Krofne pravi njegova majka, da bi od istih prodatih mogao kupiti pribor i sveske za njega i svoja dva brata. Najveća želja mu je da zavrsi Matematičku gimnaziju. Bravo dečače!! Bićeš čovek!! Park je kod osnovne skole Svetozar Marković na Vračaru… Neimarski park…”

Pročitajte i  Evo kako ćete izgraditi jak imunitet kod deteta i spremiti ga za nadolazeću jesen

Boži želimo da ostvari svoj san i upiše željenu školu, a svima koji žele da pomognu ovom plemenitom dečaku i njegovoj porodici da svrate ispred beogradske Osnovne škole “Svetozar Marković” i na simboličan način pomognu hrabrom dečaku da ostvari svoj san.

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime