DOMAĆE BAJADERE: Za samo 20 minuta imaćete gotovu poslasticu

Potrebni sastojci za domaće bajadere:

  • 9 kašika vode
  • 200 gr šećera
  • 150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika
  • 250 gr mlevenog keksa
  • 170 gr maslaca
  • 100 gr čokolade za kuvanje

Za glazuru:

  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • malo ulja

Priprema:

1. U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

2. Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

3. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.

Domaće bajadere, izvor: flickr
Domaće bajadere, izvor: flickr

PROČITAJTE JOŠ: VANILICE: Tradicionalni recept naših baka

PROČITAJTE JOŠ: PLAZMA TORTA: Poslastica koja ne zadaje mnogo muka domaćicama

PROČITAJTE JOŠ: JEDNOSTAVAN KOH: Kolač od griza koji budi uspomene na detinjstvo

Izvor: stvarukusa

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...