DOMAĆE KROFNE: Mekan slatkiš preliven čokoladom

0
1718

Za domaće krofnice potrebno je: 

  • 3 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 2 pune kašike šećera
  • 16 kašika brašna

Za filovanje je potrebno:

  • 50 g šećera u prahu
  • 50 ml čokoladnog topinga

Priprema:

Umutite jaja sa jogurtom. U dobijenu smesu ubacite vanilin šećer i kristal šećer i to kratko umutite. Nakon toga dodajte prašak za pecivo, malo soli i dok lagana sve mutite, dodajte kašiku po kašiku brašna. Dobijeno testo stavite na toplo mesto da odstoji 15-20 minuta.

Pročitajte i  Spolja hrskavo, a unutra mekano i sočno: Bakin trik kako da najbolje spremite NAJUKUSNIJE PILE

Sipajte ulje u plitku šerpicu (trebaće vam oko 250 do 300 ml ulja) i dobro ga zagrejte. Kašikom, koja je dobro namazana uljem, vadite delove testa i pržite kratko sa obe strane dok ne dobiju lepu, rumenu boju.

Pržene krofnice ređajte na ubrus da se ocede od viška ulja. Kada se malo procede, pospite ih šećerom u praku i prelijte ih topingom od čokolade.

Pročitajte i  "Šta je priroda? Priroda je da smo Srbi": Izjava podgoričkog mališana pravi je hit na internetu

Po želji, krofnice možete napuniti i džemom, kremom ili čokoladom.

krofne
krofne prelivene čokoladom

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime