DOMAĆE KROFNE: Mekan slatkiš preliven čokoladom

Za domaće krofnice potrebno je: 

  • 3 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 2 pune kašike šećera
  • 16 kašika brašna

Za filovanje je potrebno:

  • 50 g šećera u prahu
  • 50 ml čokoladnog topinga

Priprema:

Umutite jaja sa jogurtom. U dobijenu smesu ubacite vanilin šećer i kristal šećer i to kratko umutite. Nakon toga dodajte prašak za pecivo, malo soli i dok lagana sve mutite, dodajte kašiku po kašiku brašna. Dobijeno testo stavite na toplo mesto da odstoji 15-20 minuta.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Sipajte ulje u plitku šerpicu (trebaće vam oko 250 do 300 ml ulja) i dobro ga zagrejte. Kašikom, koja je dobro namazana uljem, vadite delove testa i pržite kratko sa obe strane dok ne dobiju lepu, rumenu boju.

Pržene krofnice ređajte na ubrus da se ocede od viška ulja. Kada se malo procede, pospite ih šećerom u praku i prelijte ih topingom od čokolade.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Po želji, krofnice možete napuniti i džemom, kremom ili čokoladom.

krofne
krofne prelivene čokoladom

 

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...