Домаће лепиње од пире кромпира: Од остатка ручка направите укусан доручак или вечеру

Домаће лепиње су увек боље од куповних, а са овим рецептом успевају и почетницима. Мекане и укусне одличне су за доручак, али и вечеру.

Ако вам је остао пире кромпир од ручка, немојте да бацате него направите фантастичне лепиње. Али ако немате већ спреман пире, направите га од 1 кромпира и додајте остале састојке.

Састојци:

300 г брашна
100 г пире кромпира
2 кашике шећера
1 кашичица сувог квасца
1/2 кашичице соли
180мл-200мл воде
2 кашике уља
сусам
маслиново уље или путер

Припрема:

Скувајте кромпир и направите пире. Затим му додајте мало воде, сједините и сипајте преосталу воду, квасац и шећер. Промешајте и оставите 5 минута. Додајте уље, со и брашно и шпатулом сједините смесу. Покријте и оставите око сат времена. Избадите тесто на пробашњену површину и затим га уз помоћ шпатуле или нечега пар пута пребаците са краја теста на средину. Поделите на 9 делова и обликујте лоптице. Ставите у плех обложен пек папиром и покријте. Оставите да одморе док се не удвоструче. Попрскајте их са мало воде и поспите сусамом. Пеците на 200°Ц око 15 минута. Премажите лепиње са мало уља или истопљеним путером.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...