Домаће лепиње од пире кромпира: Од остатка ручка направите укусан доручак или вечеру

Домаће лепиње су увек боље од куповних, а са овим рецептом успевају и почетницима. Мекане и укусне одличне су за доручак, али и вечеру.

Ако вам је остао пире кромпир од ручка, немојте да бацате него направите фантастичне лепиње. Али ако немате већ спреман пире, направите га од 1 кромпира и додајте остале састојке.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Састојци:

300 г брашна
100 г пире кромпира
2 кашике шећера
1 кашичица сувог квасца
1/2 кашичице соли
180мл-200мл воде
2 кашике уља
сусам
маслиново уље или путер

Припрема:

Скувајте кромпир и направите пире. Затим му додајте мало воде, сједините и сипајте преосталу воду, квасац и шећер. Промешајте и оставите 5 минута. Додајте уље, со и брашно и шпатулом сједините смесу. Покријте и оставите око сат времена. Избадите тесто на пробашњену површину и затим га уз помоћ шпатуле или нечега пар пута пребаците са краја теста на средину. Поделите на 9 делова и обликујте лоптице. Ставите у плех обложен пек папиром и покријте. Оставите да одморе док се не удвоструче. Попрскајте их са мало воде и поспите сусамом. Пеците на 200°Ц око 15 минута. Премажите лепиње са мало уља или истопљеним путером.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...