Домаћи капри сладолед: Ледено освежење готово за 10 минута! Потребно вам је само 5 састојака

Састојци:

500 г јагода
250 мл јогурта
150 г шећера
500 мл слатке павлаке
сок од једног лимуна

Припрема

Јагоде оперите, очистите од петељки и просушите кухињским убрусом, како би уклонили вишак воде. Убаците их у блендер или штапним мискером направите од њих кашу. Kашу од јагода ставите у дубљу посуду, додајте шећер и све добро сједините. Мешајте док се шећер не отопи у потпуности. Додајте јогурт, слатку павлаку и сок од лимуна па све измутите миксером. Ставите у сладолед у замрзивач, а на сваких сат времена измутите миксером, како би се разбили кристали леда. Тако урадите бар три или четири пута.

Извор: Ствар укуса

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...