DOMAĆI KUKURUZNI HLEB: Dodajte ovaj tajni sastojak i vaši ukućani će biti RASPAMEĆENI

0
1146

Svako od nas voli miris a još više mekoću, toplinu i ukus domaćeg hledam i za jedno parče sveže ispečenog hleba uvek ćete biti raspoloženi čak iako ste pre toga dobro ručali.

kukuruzni hleb

A ovaj kukuruzni hleb će vas oduševiti, a tajni sastojak koji možete da dodate, jeste avakoda naravno ako želite i volite ga.

Potrebno je: 1 šoljica kukuruznog brašna, 1/2 šolje glatkog brašna, 1 kašika sode bikarbone, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, 2 kašičice kima, 6 kašika maslaca, 2 kašike meda, 1 šoljica mlaćenice,  1 jaje, 1 šoljica kukuruza, 1 avokado (po želji) narezan na kockice, i sok od pola limete

Pročitajte i  Do sočnog i mekanog meso u samo tri koraka: Zlata vredni saveti za najbolje domaćice

kukuruzni hleb.jpg 2

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. U tepsiju dimenzije 22cm stavite 2 kašike maslaca i kim i stavite u rernu dok pripremate ostatak smese. prvo pomešati suve sastojke: brašno, kukuruzno brašno, so, biber i sodu bikarbonu, zatim preostali maslac pomešati s medom, mlaćenicu pomešati sa jajeto, a sok od limete pokapati po avakadu i kukuruzu. Smesu od meda i maslaca uliti u mlaćenicu s jajima.

Pročitajte i  Topla supa od bundeve sa TAJNIM sastojkom: Greje telo i okrepljuje organizam

kukuruzni hleb 1

Zatim dodati suve sastojke i sve smešati da bude dobro sjedinjeno i sve zatim izliti u zagrejanu tepsiju i peći 30-40 minuta. Da li je tada dobro pečen probajte tako što ćete ga oprobosti čačkalicom i pečen je ako čačkalica izađe suva. Najbolje ga konzumirate kada se malo prohladi.

stvarukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime