Направите сами домаћи сок од кајсије: Најбоље летње освежење у врелим данима

Састојци:

5 кг кајсија
3 кесице лиминтуса
3 л воде
шећер (количина зависи од тога колико ћете сирупа добити)

Припрема:

Kајсије ољуштите, извадите им коштице и измиксујте их или пропасирајте. Скувајте 3 литре воде и охладите. Прокуваном водом прелијте кајсије, додајте лимунтус и све добро измешајте. Покријте посуду и оставите је 24 сата да одстоји. Потом процедите кроз газу и на сваки литар течности додајте 1 кг шећера, па мешајте док се шећер сасвим не истопи. Сипајте у флаше и добро затворите. Чувајте на хладном и тамном месту, а након отварања држите у фрижидеру.

Извор: Ствар укуса

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...