Домаћи сок од рибизла: ПРЕУКУСНО освежење пуно витамина које ће и ваша деца обожавати

0
1376

Потребно је:

1 кг рибизли
1 кг шећера
1 лимун или пола лимунтуса

Припрема:

Рибизле добро опрати, одстранити петељке, па их добро рукама изгњечити. Исцедити лимун па додати у рибизле. Покрити и оставити пар сати а затим их добро процедити. Измерити чист сок па на литар чистог сока додати мало воде (око 300 мл). Спојити са соком па додати шећер. На литар сока 1 кг шећера. Ставити на шпорет да проври, скупити пену.

Оставити минут – два да ври, па врео сок сипати у флаше и затворити металним поклопцима. Уколико желите дуже да стоји, пастеризујте га.

Укључите рерну на 90 степени Ц ставите флаше и нека стоје 90 минута у рерни. Флаше ставите у хладну рерну. Оставите их у рерни нека стоје до ујутру а затим спакујте у полице.

Ако правите мању количину, довољно је сипати у вруће флаше, добро затворити и охлађеног ставити у фрижидер.

Са коцком леда сок је тако освежавајући и што је важније, јако здрав. Уживајте и живите здраво!

Извор: Kод баке у гостима

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име