Domaći sok od ribizla: PREUKUSNO osveženje puno vitamina koje će i vaša deca obožavati

0
706

Potrebno je:

1 kg ribizli
1 kg šećera
1 limun ili pola limuntusa

Priprema:

Ribizle dobro oprati, odstraniti peteljke, pa ih dobro rukama izgnječiti. Iscediti limun pa dodati u ribizle. Pokriti i ostaviti par sati a zatim ih dobro procediti. Izmeriti čist sok pa na litar čistog soka dodati malo vode (oko 300 ml). Spojiti sa sokom pa dodati šećer. Na litar soka 1 kg šećera. Staviti na šporet da provri, skupiti penu.

Pročitajte i  Neodoljiva kesten - torta koja se ne peče: Gotova za maksimalno pola sata

Ostaviti minut – dva da vri, pa vreo sok sipati u flaše i zatvoriti metalnim poklopcima. Ukoliko želite duže da stoji, pasterizujte ga.

Uključite rernu na 90 stepeni C stavite flaše i neka stoje 90 minuta u rerni. Flaše stavite u hladnu rernu. Ostavite ih u rerni neka stoje do ujutru a zatim spakujte u police.

Pročitajte i  Najpoznatiji srpski masoni: Svi znate ove ličnosti iz naše istorije, ali niste znali da su pripadali "slobodnim zidarima"

Ako pravite manju količinu, dovoljno je sipati u vruće flaše, dobro zatvoriti i ohlađenog staviti u frižider.

Sa kockom leda sok je tako osvežavajući i što je važnije, jako zdrav. Uživajte i živite zdravo!

Izvor: Kod bake u gostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime