Снажна порука др Данице Грујичић: Верујем да смо схватили да материјалне ствари и скупа путовања нису најважнија

0
543
foto: facebook

Докторка Даница Грујичић упутила је честитку поводом Нове година на Фејсбуку у којој је грађанима поручила да је корона велики изазов за друштво, али да нас је научила да ценимо здравље и живот, као и то колико је важно да мислимо на друге.

“Ову годину нажалост не можемо да памтимо по путовањима, концертима, масовним дружењима и окупљањима, ову годину обележила је пандемија и карантим. Моје колеге широм света ће је памтити по раду у најризничнијим и најнапорнијим условима.
По огромном броју пацијената и борби са COVID-ом. Као лекар научила сам да све гледам позитивно и са надом да ће на крају бити добро. Тако и целу ову ситуацију гледам, свет је успорио, имали смо прилику да урадимо све оно за шта смо говорили годинама да немамо времена. Развлиа се већа солидарност и емпатија. Породице су биле на окупу више него икада, сви смо успорили свој темпо живота и посветили си најбилижима.

Pročitajte i  Чесница на војвођански начин: Слатки божићни колач са орасима и медом за здравље и срећу

Верујем да смо схватили у ово време да материјалне ствари и скупа путовања нису најважнија, да можемо да живимо и без одседања по најскупљим ресторанима и хотелима. Научили смо да ценимо здравље и живот, и колико је важно да мислимо на друге. Ако смо у пуној снази и иммао одличан имунитет, важно је да чувамо оног поред нас који није таквог здравственог стања. Иако је ова пандемија нанела огромну штету свим државама и друштвима, добили смо опомену да ценимо оне непролазне и вечне ствари у нашим животима!
ош једном користим прилику да изразим дивљење мојим колегама који су радили у ковид зони, који скоро годину дана сваког дана раде смене у скафандерима. Лекари, медицинске сестре, техничари, медицинско особље, чистачице…. учинили су велики напор и надам се да људи данас разумеју колико је важно здравство и колико морамо да улажемо у њега и у наше медицинаре. Нажалост изгубили смо дивне и велике људе у овом хаосу. Њихова жртва не сме да буде узалудна, из овога ако ништа друго морамо изаћи као бољи људи са више саосећања и емпатије. Свима желим на првом месту да буду издрави, и да чувају своје здравље… ако се боре са болешћу да је победе! Да имају самилости и емпатије за друге, да буду на окупу са својим ближњима, и да нас сваке наредне године буде све више!

Pročitajte i  Мали Божић и његови обичаји: Ево шта се ОБАВЕЗНО ради на овај дан, а које радње су СТРОГО забрањене

Да никада више не доживимо овакву годину и да свака наредна буде боља!

ХВАЛА СВИМА КОЈИ СУ У ОВИМ ТЕШКИМ ВРЕМЕНИМА УЛОЖИЛИ ТРУД ДА ПОБЕДИМО”, навела је докторка Грујичић.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име