Kolač vrlo zanimljivog izgleda, a bogami i ukusa! Obožavaćete ga! A što je najvažnije, ne zahteva mnogo novca.
Potrebno vam je:
6 jaja,
300 grama višanja iz kompota
Za prvo testo:
15 kašika brašna,
15 kašika šećera,
1 prašak za pecivo,
100 ml mleka,
100 ml ulja
Za drugo testo:
15 kašika brašna,
15 kašika šećera,
2 kašike kakao praha,
1 prašak za pecivo,
100 ml mleka,
100 ml ulja
Za krem:
250 grama putera,
2 kesice pudinga od vanile,
600 ml mleka
Za preliv:
50 grama putera,
100 grama čokolade za kuvanje,
10 kašika šećera,
1 šolja vode.
Priprema prvog testa:
Mikserom umutiti 3 jajeta i postepeno dodavati 15 kašika šećera. Ne prekidajući mućenje, dodati 100 ml mleka i 100 ml ulja. Pomešati 15 kašika brašna i prašak za pecivo, pa dodati u sud.
Za drugo testo ponoviti postupak, samo dodati i kakao.
Tepsiju obložiti papirom i presuti žutu smesu. Izravnati površinu, pa prošarati braon smesom i posuti višnje. Peći 30 minuta na 150 stepeni. U šerpu na šporetu sipati oko pola litre mleka. Dodati 7 kašika šećera, a u preostalo mleko u menzuri dodati prašak za puding. Kuvati puding dok ne dobije potrebnu gustinu, pa skloniti sa šporeta.
Pripremiti preliv:
U šerpu na šporetu sipati šolju vode. Dodati 3 kašike šećera, 50 grama putera i čokoladu izlomljenu na kocke. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Mikserom umutiti 250 grama putera. Kada postane penast, dodati ohlađeni puding i mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine. Kolač nafilovati, pa napraviti preliv od čokolade i preliti kolač.
BastaBalkana.com