Ђурђевданско чудо: Дечак након умивања водом са извора Светиња одмах прогледао и први пут видео мајку

0
3817

Чудо о којем се прича и овог Ђурђевдана догодило се пре две године о истом празнику у Босни и Херцеговини и оставило у шоку и неверици стотине окупљених на излетишту извора Светиња одн. Ибрет извор у Добром селу код Бужима. Баш због овог чуда, многи ће и на овај Ђурђевдан пожурити овом чудотворном месту и његовој исцелитељској води.

Баш на Ђурђевдан, 6. маја 2016, Бекира Лаврин из Љубљане довела је свог слепог сина Ирнеса (9) на извор Светиња у Босни и Херцеговини. Умила га је водом са извора, и оно је великим чудом прогледало и први пут од рођења угледало мајку.

Дечак је почео да плаче и поставља питања мами шта ће сви ти људи око њега. Мајка се од великог шока онесвестила.

Pročitajte i  Рука Светог Јована Крститеља: Светиња која је прешла велики пут од Јерусалима до Цетиња

đurđevdansko čudo

– Долазила сам овде и прошле године да бих га умила, јер сам чврсто веровала да ће га ова вода излечити, али Ирнес тада није хтео да изађе из аута. Био је слеп, а сад је прогледао! Нећу рећи да се легенда обистинила, али ћу чврсто веровати да је ово чудо од Бога, кога сам толико молила да ми дете прогледа. Немојте га даривати новцем, новац ћу даривати ја ономе коме је потребан, у знак захвалности Богу – говорила је присутнима кроз сузе пресрећна мајка.

Ђурђевданском чуду присуствовало је више стотина људи, који су Бекири помогли да се освести и смири, а дете почели да љубе и дарају новцем.

– Ово је Божје дело. Извор час потече, час пресуши, што је за чуђење. Дечак је прогледао милошћу Бога, нема дилеме за мене – рекао је Емир А. из Бужима, преноси Курир.

Pročitajte i  Како је 13 београдских насеља добило име: Бежанија, Миљаковац, Жарково, Миријево... имају интересантне приче о свом настанку

И Харис Ш. уверен је да је дете прогледало од лековите изворске воде, јер су видели да је био дезоријентисан након што га је мајка умила.

đurđevdansko čudo

– Мали Ирнес, нека је жив и здрав. Према мајчиним речима, био је потпуно слеп. Видели смо њен шок и чуђење. Једној госпођи која га је питала каква јој је боја косе на словеначком је рекао да јој је коса бела, што је била потврда да дечак заиста види – каже Харис.

Оно што је најинтересантније и заправо необјашњиво, са извора Ибрет (чудо) вода потече тачно у подне и то сваког дана, мерено сатом, тачно у секунду. Традиционално сваког Ђурђевдана окупи се велики број знатижељника да се увери у ово чудо које се препричава. Сваког дана дешава се да вода потече, а онда се сама заустави и престане да тече, па потом поново крене да пада у слаповима истог дана.

Pročitajte i  Колико дуго можемо чувати свету водицу и шта треба урадити са прошлогодишњом када у кућу донесемо нову?

“Обичним” данима та појава је и даље феномен, јер вода сат времена тече, па извор пресуши. Људи воду сипају у флаше, умивају се и чак обучени купају.

Постоји једна легенда од давнина када су људи путовали караванима те се један караван зауставио у близини овог извора. Из њена је изашла слепа девојка која је чула хук воде, умила се на извору како би се окрепила и потом прогледала. Од тада овај извор носи назив Ибрет (чудо, светиња).

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име