Општа паника настала је у продавницама када се схватило да нема квасца.
Међутим, овај проблем наше баке нису имале.
Оне су, као и све остало, квасац правиле саме.
Не само што је много здравији, већ ћете га имати у сваком тренутку, а ваше тесто биће подједнако укусно.
Први рецепт:
од теста умешеног домаћег хлеба узети једну лоптицу величине песнице и њу замесити са домаћим пројним белим брашном.Направити неколико погачица које се ставе на крпу и на плато да се осуше на промаји.Од сваке осушене одломити парче и потопити у топлу воду или млеко у које је додата кашичица шећера.Такав квасац брзо ускисне и нарасте.
Други рецепт
Потребно је измешати 1дл пива, кашичицу брашна, кашичицу шећера и то оставити да преноћи како бисте могли да га користите следећег дана.
ОПАНАК