Два рецепта за домаћи квасац: Након овога ЗАБОРАВИЋЕТЕ на куповни

Општа паника настала је у продавницама када се схватило да нема квасца.

Међутим, овај проблем наше баке нису имале.

Оне су, као и све остало, квасац правиле саме.

Не само што је много здравији, већ ћете га имати у сваком тренутку, а ваше тесто биће подједнако укусно.

Први рецепт:

од теста умешеног домаћег хлеба узети једну лоптицу величине песнице и њу замесити са домаћим пројним белим брашном.Направити неколико погачица које се ставе на крпу и на плато да се осуше на промаји.Од сваке осушене одломити парче и потопити у топлу воду или млеко у које је додата кашичица шећера.Такав квасац брзо ускисне и нарасте.

Други рецепт

Потребно је измешати 1дл пива, кашичицу брашна, кашичицу шећера и то оставити да преноћи како бисте могли да га користите следећег дана.

ОПАНАК

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...