Потребни састојци:
Џемфиx 3:1
1 кг јагода
350 г шећера
100 г беле млечне чоколаде
Припрема:
Јагоде очистите и оперите. У блендеру самељите или ситно исецкајте. Пире од јагода сипајте у одговарајући суд.
Џемфиx најпре промешајте са две кашике шећера (одвојите од 350 г шећера), потом додајте у воће и добро промешајте. Воћну масу закувајте на јакој ватри, стално мешајући. Kада проври, додајте остатак шећера и све добро промешајте. Уз стално мешање поново закувајте и кувајте најмање пет минута. Након тога додајте истопљену чоколаду, промешајте и кувајте још 1-2 минута. Одмах потом сипајте у теглице. Затворите, окрените наопачке и пустите да одстоје отприлике 5 минута на поклопцу.
Извор: Стил