Džem od jagoda i bele čokolade: Moćna kombinacija tradicionalnih ukusa

0
290
Foto: Flickr

Potrebni sastojci:

Džemfix 3:1
1 kg jagoda
350 g šećera
100 g bele mlečne čokolade

Priprema:

Jagode očistite i operite. U blenderu sameljite ili sitno iseckajte. Pire od jagoda sipajte u odgovarajući sud.

Džemfix najpre promešajte sa dve kašike šećera (odvojite od 350 g šećera), potom dodajte u voće i dobro promešajte. Voćnu masu zakuvajte na jakoj vatri, stalno mešajući. Kada provri, dodajte ostatak šećera i sve dobro promešajte. Uz stalno mešanje ponovo zakuvajte i kuvajte najmanje pet minuta. Nakon toga dodajte istopljenu čokoladu, promešajte i kuvajte još 1-2 minuta. Odmah potom sipajte u teglice. Zatvorite, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Pročitajte i  SRBI NAJVIJALI ZA BIKA: Jedina korida van Španije održana je u Beogradu, matador doživeo pravi šok kod nas!

Izvor: Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime