Џем од јагода и беле чоколаде: Моћна комбинација традиционалних укуса

0
515
Foto: Flickr

Потребни састојци:

Џемфиx 3:1
1 кг јагода
350 г шећера
100 г беле млечне чоколаде

Припрема:

Јагоде очистите и оперите. У блендеру самељите или ситно исецкајте. Пире од јагода сипајте у одговарајући суд.

Џемфиx најпре промешајте са две кашике шећера (одвојите од 350 г шећера), потом додајте у воће и добро промешајте. Воћну масу закувајте на јакој ватри, стално мешајући. Kада проври, додајте остатак шећера и све добро промешајте. Уз стално мешање поново закувајте и кувајте најмање пет минута. Након тога додајте истопљену чоколаду, промешајте и кувајте још 1-2 минута. Одмах потом сипајте у теглице. Затворите, окрените наопачке и пустите да одстоје отприлике 5 минута на поклопцу.

Pročitajte i  Због овог Херцеговца Тито је имао ноћне море: Ево ко је био човек кога се и Маршал плашио!

Извор: Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име