Џем од јагода и беле чоколаде: Моћна комбинација традиционалних укуса

Потребни састојци:

Џемфиx 3:1
1 кг јагода
350 г шећера
100 г беле млечне чоколаде

Припрема:

Јагоде очистите и оперите. У блендеру самељите или ситно исецкајте. Пире од јагода сипајте у одговарајући суд.

Џемфиx најпре промешајте са две кашике шећера (одвојите од 350 г шећера), потом додајте у воће и добро промешајте. Воћну масу закувајте на јакој ватри, стално мешајући. Kада проври, додајте остатак шећера и све добро промешајте. Уз стално мешање поново закувајте и кувајте најмање пет минута. Након тога додајте истопљену чоколаду, промешајте и кувајте још 1-2 минута. Одмах потом сипајте у теглице. Затворите, окрените наопачке и пустите да одстоје отприлике 5 минута на поклопцу.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Извор: Стил

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...