ПОТРЕБНО ЈЕ

3 кг шљива без коштица,

500 г шећера

џем од шљива 2

ПРИПРЕМА
Проберите воће, па све труле и нездраве плодове баците. Оперите га и очистите од коштица, па ставите у шерпу и додајте шећер. Почните с кувањем на умереној температури, јер ће само тако воће пустити свој сок, а шећер почети лагано да се топи. Мешајте да се шећер и воће лепо сједине и пустите да се крчка. С времена на време промешајте, да се не би залепио за дно посуде у којој кувате. Када испари једна трећина течности која се створила у току кувања џема, укључите рерну на 180 степени, преспите џем у одговарајући тепсију, тако да количина џема коју сте сипали у тепсију има бар два прста мањи ниво од дубине тепсије, и докувајте га у рерни.
Дакле, сат времена џем кувајте у шерпи и још сат времена у рерни.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Палачинке од хељде: Препуне витамина и хранљиве, могу се јести и слане и слатке

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име