Направите џем од белих или црвених трешања и искористите ово дивно воће док траје сезона

0
1950

Џем од белих или црвених трешања – јер, право је време да ову красну воћку сачувате и за неке хладније дане

Трешње су борци против многих болести, богате су витаминима, минералима и храњивим материјама, а на све то врло су укусне. За вас смо припремили рецепт како да у чаробном укусу трешње уживате целе године.

Džem od belih i crvenih trešanja

Домаћи џем од белих и црвених трешања спрема се прилично лако, нису вам потребни скупи састојци и не захтева превише времена у односу на припрему друге зимнице.

Pročitajte i  Беле бајадере са кокосом: Незаобилазни ситни колач који сви ОДМАХ ПОЈЕДУ!

Потребно вам је:

1 кг трешања (белих или црвених, по жељи)
око 600 до 700 гр шећера (у зависности од тога колико је воће слатко)
сок од 1/2 лимуна
цимет (по жељи)

džem od belih ili crvenih trešanja

Припрема:

Увече очишћене трешње ставите у шерпу у којој ћете кувати џем и поспите их шећером. Најбоље је сипати око 300 – 400 грама шећера. Прекријте воће и оставите да одстоји преко ноћи.

Pročitajte i  Од једне смесе направите 6 врста колача: Могу бити и посни и мрсни, красиће сваку славску трпезу

Сутрадан прелијте воће соком од пола лимуна и ставите на тиху ватру да се кува.

Оставите да лагано ври и све време скидајте пену која се појављује.
Уколико вам сметају крупнији комади, можете их мало уситнити помоћу ручног миксера или, као када правите пире кромпир.

У међувремену стерилишите тегле у рерни. Када је џем готов, сипајте га у вреле тегле. Тегле добро затворите, најбоље прво целофаном, па затварачем. Затим их поређајте у већу шерпу, на чије дно сте ставили кухињску крпу. Налијте водом до врха и оставите на тихој ватри да провре. Требало би да вируцкају 10 – 15 минута.

Pročitajte i  Како да ораси не буду горки: 3 једноставна трика која ће спасити сваку домаћицу

Затим их оставите да се потпуно охладе и одложите их на хладно место за зиму.

džem od belih ili crvenih trešanja

Извор: receptizasvakog.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име