Етно село Бабина река: Аутентичан спој природе, традиције, уметности и романтике

0
908

“Ако још не знаш где се крије, земаљски рај који те чека, доведи своје најмилије, у етно село Бабина река”, рекао је наш славни књижевник Добрица Ерић.
Скривено место у срцу Шумадије, окружено нетакнутом природом, савршен је амбијент у којем можете да се одморите, окрепите и удахнете снагу природе.

Етно село Бабина река налази се између Лазаревца и Аранђеловца, у селу Трбушница, 70 километара од Београда.
Славиша Живковић је пре много година пожелео да направи миран кутак у коме би могао да се посвети сликању, вајању и фотографији. Међутим, прочуло се да у селу Трбушница постоји дивно место за предах и људи су почели да долазе. И тако је, мало по мало, настао је туристички комплекс Бабина река где су сви гости добродошли.

Имање Живковића окружују брда, планине, потоци, реке и шуме. На само педесет метара од комплекса налази је језеро на којем можете пецати, уживати у шетњама поред њега или из прелепог ресторана одмарати посматрајући одсјај на његовој површини. Поред језера протиче поток у народу познат као Бабина река, по коме је овај комплекс и добио име.

Језеро на којем можете пецати

За све оне који воле да буду мало активнији ту су терени за мали фудбал, кошарку и стони тенис. На летњој врућини можете се опустити у мини базену који се налази у самом дворишту.

Етно село Бабина река одише и романтиком

Усудите се да прођете кроз капију изнад које пише „Ко прође да се заљуби“, прошетајте се „Сокачетом добродошлице“ и испратите сунце на заласку седећи на „Клупи за заљубљене“.

Припрема за романтично венчање у етно селу Бабина река

Прва грађевина која је овде настала данас је галерија-ресторан, украшена урамљеним сликама старих кућа Србије и мотива Шумадије који представљају ауторска дела Славише Живковића. Ту је и камин који, посебно у зимским месецима, ствара пријатну атмосферу за око тридесетак гостију. Тешко је одолети „Бунару жеља“, „Зид познатих“, кафанским столовима сакривеним у великим бурадима или разним кућним алатима којих има свуда по дворишту.

Српска традиција у Бабиној реци

 

Инспирација за уметнике

“Живот нису минути ни сати који пролазе, живот је идеја… Бабина Река је настала тако што нисам вајао у дрвету и сликао на платну, него сам је стварао у простору. Трудио сам се да је архитектонски ускладим по мојој замисли и да сваки детаљ буде на свом месту”, рекао је Славиша Живковић, сликар, уметник и идејни творац етно села Бабина Река
Мноштво слика, скулптура и уметничких дела  инспирисаће и задивиће уметничке душе.

Изложба “Старе куће и предмети Србије” у етно селу Бабина река

У дворишту поносно стоје мермерне скулптуре Богосава Живковића. Док будете шетали, стихови Добрице Ерића мамиће ваше погледе и уздахе.

Домаћински специјалитети

Гастрономска понуда етно комплекса Бабина река гарантује уживање у традиционалној, домаћој и квалитетној храни. У комплексу се налазе ресторани Галерија, Бакина љубав и Тераса, из којих пуца поглед на дивно засађену башту, на околне зелене пределе, језеро, шуме или на жуборећу фонтану.

Димљена ребарца испод сача у етно селу Бабина река

Нетакнута природа Шумадије, удобан смештај, романтика, уметничка дела и гастрономски специјалитети обећавају да ћете овде провести време које је ће бити испуњено миром и спокојем.

Уколико желите детаљније да сазнате о етно селу Бабина река, све информације можете пронаћи на сајту Бабина Река.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име