U Mionici se brojnim aktivnostima obeležava „Evropska nedelja mobilnosti“: Važan događaj kojim se podiže svest građana o značaju očuvanja životne sredine

0
83

„Evropska nedelja mobilnosti“ je projekat koji se prvi put organizovao 2002. godine sa ciljem koji i danas sledi, a to je da se kroz promovisanje čiste mobilnosti i održivog gradskog prevoza poboljša opšte javno zdravlje i kvalitet života svih stanovnika.

Ova kampanja daje ljudima priliku da istraže sve moguće alternativne vidove saobraćaja i da zajedničkim snagama utiču na poboljšanje i očuvanje životne sredine.

Pročitajte i  Karađorđeva crkva u Vrtiglavu: Velelepni hram posvećen Svetom Arhangelu Gavrilu

Veliki broj gradova naše zemlje, među kojima je i opština Mionica, u svojim mestima organizuje brojne aktivnosti kroz koje promovišu ciljeve, ideje i strategiju ove kampanje.

Opština Mionica i ove godine prikladnim aktivnostima obeležava „Evropsku nedelju mobilnosti“ koja traje od 16. do 22. septembra.

Za vreme trajanja manifestacije u Mionici se organizuju razni edukativni programi koji promovišu alternativne vidove saobraćaja, kao i sve prednosti koje donosi njihova primena.

Pročitajte i  Za buduće mlade nade: U mioničkoj Hali sportova počela sa radom škola gimnastike

“Evropsku nedelju mobilnosti” su ove godine započeli programima koji su namenjeni mioničkim mališanama kako bi ih što bolje upoznali sa prirodnim i ekološkim vidovima prevoza.

Poslednji dan ove manifestacije je 22. septembar kojim se obeležava „Svetski dan bez automobila“.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime