Састојци:
600 мл млека
6 кашика пшеничног гриза
6 кашика шећера
2 кашике какаа
20 грама чоколаде за кување (2 реда)
Мало ароме рума
За крем:
кесица пудинга од ваниле
250 мл млека, за пудинг
3 кашике шећера
ванилин шећер
80 грама шлага
200 мл млека за шлаг
Припрема:
Скувајте пудинг у 250 мл мека са три кашике шећера и ванилин шећера, по упутству с кесице.
Пудинг охладите да буде густ.
У посуди промешајте гриз, какао и шећер.
Млеко загрејте и додајте смесу с гризом.
Kувајте уз повремено мешање.
У гриз додајте чоколаду на коцкице, мешајте док се не отопи.
Убаците рум, те поравнајте по мокром лиму за печење.
Умутите шлаг с млеком, лагано умутите пудинг миксером.
У посуду с пудингом додајте пар кашика шлага и добро промешајте.
Додајте остатак шлага и лагано промешајте, добијену смесу распоредите по хладној гриз подлози.
Поравнајте и украсите шлагом.
Kолач охладите и уживајте.