Бакини савети за фарбање јаја који ће користити свакоме: Решићете све муке

0
2043

Ближи нам се Васкрс, а свим домаћицама следи фарбање јаја.
Иако делује као најједноставнија ствар на свету, чак ни уигране домаћице не могу се изборити са неким стварима, попут редовног пуцања јаја и бесконачног чекања да се кувана јаја охладе, како бисте склонили навлаку.
Доносимо вам неке савете, који ће свакоме орисити, а поготову новопеченим домаћицама.
Да бисте избегли пуцање јаја приликом кувања у воду ставите и кашичицу сирћета. У случају да се то ипак деси, беланце ће се одмах згуснути на ивици љуске.
Други рецепт је да се у воду стави со, и да се јаја кувају на тихој ватри, односно да вода благо струји, а не да ври. Јаја могу да се кувају и на пари, али то траје нешто дуже, око 25 – 30 минута.Чим скувате јаја уроните их у хладну воду како би вам било лакше да их љуштите касније.
Пре фарбања јаја би требало опрати у разблаженом средству за прање посуђа како би се са љуске уклонила масноћа и прљавштина. Исти ефекат се постиже и ако се јаја пребришу крпицом намоченом у сирћету.Офарбана јаја добиће високи сјај, а боје ће бити интензивније ако их после фарбања премажете салветом на коју сте претходно нанели мало уља, масти, путера или маргарина. Чак и парче сланине може да се користи за ову намену.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име