Фарбање јаја уз помоћ гумица за тегле и фарбе: Савршена техника коју зна јако мало домаћица

0
14996
Фото: Јутјуб/принтскрин

Инсирацију за овако предивно офарбана јаја нашли смо у старој јапанској схибори техници за фарбање тканине.

Схибори је јапанска техника фарбања тканине, али се последњих година овај тренд проширио и на украшавање јаја за Васкрс. Иако делује компликовано и на први поглед учиниће вам се да морате бити вешти са четкицом како бисте направили ове оригиналне шаре, изненадићете се колико је заправо схибори техника једноставна и занимљива. За украшавање јаја у схибори стилу није вам потребна четкица или специјалне боје, већ се трик крије у коришћењу конца, папира и гумица за тегле.

Pročitajte i  Турски султан тражио је од Козака из Запрожја да се предају: Њихов одговор ушао је у историју као најсмешнији дипломатски одговор икад

За украшавање схибори јаја потребна вам је плава боја за јаја, алкохолно сирће, папир (филтер) за кафу, гумице за тегле, стаклена посуда и маказе. Свако јаје обмотајте филтером за кафу, а врх папира завежите гумицом. Прко папира обмотајте јаје гумицама за тегле или концем, у зависности од тога какву шару желите да добијете. Kрупније шаре добићете ако јаје обмотате гумицама, а танке и нежне линије направиће конац. Размутите плаву боју за јаја према упутствима на паковању, а затим добијену фарбу сипајте у шприц. Шприцем постепено сипајте боју по деловима јаја између конца и гумица. Kада цео папир буде прекривен плавом бојом, оставите јаја на сат времена да се осуше. Не сумњамо да ће вас јединствена схибори шара одушевити.

Pročitajte i  Веровања на Часне вериге: Од Верижица настаје блаже време, а ево шта НИКАКО не смете радити на овај дан

Филтер папире за кафу можете купити у сваком боље снадбевеном супермаркету, али за ову технику можете користити и стару кухињску крпу. Важно је да крпу добро испресавијате, односно “згужвате” како бисте постигли најбојји ефекат. Иако се најчешће фарбају у плаво, јаја у схибори техници можете направити и у вашој омиљеној боји!

Pročitajte i  Пророчанство последњег Тарабића леди крв у жилама: Почеће рат незамисливих размена, а сви ће желети да се склоне у Србију!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име