Газда из снова свим запосленима који се школују или имају децу на школовању даје посебне стипендије: “Научио сам да све људе и раднике морате волети, то су ваши људи, то је ваша фамилија…”

0
1422

Власник фирме “Валдом” сваком раднику који студира, али и онима чија деца иду у средњу школу или на факултет, даје стипендије

Гојко Дујић (65) засигурно заслужује титулу најбољег послодавца – он не жали да својим запосленима дели бонусе шаком и капом!

Дујић је донео одлуку да својим радницима који студирају, као и онима чија деца студирају или похађају средњу школу, месечно исплаћује стипендије у износу од 11.000 динара, што је у Србији заиста права реткост.

Он је власник компаније “Валдом”, која је основана 2010. са идејом да на адекватан, савремен и еколошки начин одговори све већим потребама тржишта за квалитетним решењима у области водовода, канализације, климатизације и грејања. Производња компаније налази се у општини Шид, где се производе цеви, фитинг и опрема за водовод и канализацију.

Pročitajte i  Како је Тито уз помоћ Ватикана организовао рушење Његошеве капеле? Овако је прекршен последњи аманет Светог Владике
Фото: Валдом

– Закон је одредио да је стипендија 11.000 динара, небитно да ли је средња школа или факултет, онда сам ја донео одлуку да сви наши радници који имају децу у средњој школи или на факултету добијају стипендију, односно тих 11.000. Мислим да има 17 таквих радника, а тај новац се посебно даје и ми смо то тако дефинисали. То је лепо и то је суштина, ми не школујемо занат, него школујемо да ти људи запамте да су њихови родитељи радили у некој фирми која је одговорна – прича Дујић за Kурир.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Његова компанија запошљава око 110 радника, а просек плате у целој фирми је 59.000 динара. Kако каже, у компанији је најмања плата 40.000, а највећа 130.000 динара.

– Та пракса око стипендија је устаљена неколико година, донедавно смо то давали спорадично, а онда сам донео одлуку да их од Нове године дајемо свима који се школују и онима чија се деца школују. Схватио сам да то не може да се даје спорадично, морате дати сваком. Не мислим да је то нешто специјално, хтео сам то као патриота да урадим. Био сам и на Западу где доста малтретирају наше људе. Морате бити одговорни до краја и поштовати раднике – прича нам Дујић.

Pročitajte i  Заборављени херој Другог светског рата: Од усташа ОТЕО воз пун Срба, а онда је кренула ФИЛМСКА потера

На питање како је дошао на идеју да на тај начин награђује своје раднике, одговара да је то учинио зато што воли људе.

– Са 13 година побегао сам од куће, родом сам из Босне, имао сам маћеху и побегао као дете. Научио сам да све људе и раднике морате волети, то су ваши људи, то је ваша фамилија, ви живите са њима. Са свима морате успоставити добар контакт, ми негујемо културу у фирми, морате лепо са тим људима – закључује наш саговорник.

Бројке
110 радника запошљава Дујић
17 радника добија стипендију
59.000 је просек плате у фирми

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име