Srpska glumica sa NAJNEOBIČNIJIM IMENOM napustila zemlju: Postala svetski poznata, a danas vodi školu

Popularna serija ju je proslavila u bivšoj Jugoslaviji, a njen talenat u čitavom svetu.

Debitovala je kao glumica sa tri godine, a sa 17 je bila jedna od najomiljenijih televizijskih glumica Jugoslavije. Sa 20 godina počela je da ostvaruje san iz detinjstva da postane klasična pevačica upisavši konzervatorijum u Bukureštu.

Pevala je više preko 20 solističkih koncerata u Nemačkoj. Po povratku u tadašnju Jugoslaviju dobila je poziv Novosadske opere. U tom periodu je započela svoju koncertnu karijeru koja je dominirala jugoslovenskom koncertnom scenom više od 20 godina.

U Holandiju se preselila pre 22 godine, gde u svojoj muzičkoj školi predaje solo pevanje. Udata je za Džejsma Mekreja. Iz prvog braka ima ćerku Violetu Lazin.

Prizrenka Petković, koju domaća publika pamti kao Radmilu iz serije “Ljubav na seoski način”, rođena je 1952. godine u Prizrenu. Zbog toga je dobila prepoznatljivo ime. Roditelji su joj inače iz Beograda, a u tom momentu bili su na turneji u tom gradu na Kosovu i Metohiji.

Svetski priznat operska pevačica sa suprugom Džejmsom drži veoma cenjenu muzičku školu kroz koje su prošle generacije učenika.

Muzika je Prizrenkon život, a u glumi se obrela sasvim slučajno.

– Ulogu Radmile dobila sam potpuno slučajno jer se glumica koja je trebalo da igra razbolela. Prijatelj mog oca (takođe glumac, Branko Petrović), preporučio me je režiseru Dragoslavu Laziću. Još pamtim tremu koju sam imala kada sam ugledala Lepog Caneta, odnosno Dragana Zarića, veliku zvezdu u to vreme – pričala je svojevremeno o svojim počecima Prizrenka.

Izvor: Srbija Danas

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....