Лаку ноћ, децо: Ево где су данас лутке свима омиљене дечије емисије деведесетих година!

0
6504

Читава генерација људи која је одрастала деведесетих и данас се разгали када чује веселу шпицу чувене емисије Лаку ноћ децо. Уз шољу млека и ову чувену емисију са луткама у кревет се ишло пре Дневника РТБ-а, а данас и поред толико цртаних филмова тешко је наћи програм за децу који би могао да је надмаши.

Откривамо вам све што нисте знали о вашој омиљеној емисији из детињства!
Лаку ноћ, децо је била краткометражна дечја телевизијска серија Редакције програма за децу и младе РТВ Београда, која се првобитно емитовала од 1989. до 1993. Уредник серије је била Донка Шпичек, сценариста Владимир Андрић, редитељ Владимир Алексић.

Pročitajte i  АМЕРИКАНЦИ СРБИМА ОВО НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ! Лазански открио шта су му амерички генерали ПРЕБАЦИВАЛИ: Овако изгледамо у њиховим очима

Јединствена због лутака који су били њени главни актери и намењена најмлађој деци пред одлазак на спавање. Био је то јако леп и нежан цртани са луткама, где су животиње у шуми приказане као пријатељи и једна велика породица. Емитовао се на телевизији Београд (РТБ, касније РТС – ТВБ) око 19:05, а трајање једне епизоде је било између 4 и 6 минута.

Pročitajte i  Манастир на југу Србије у коме су Турци закопали 12 ЖИВИХ НЕВЕСТИ: Данас се у њему догађају бројна ЧУДА!

Многи који су одрастали уз њу, па и њихови родитељи, волели би да знају да ли негде данас могу да купе ове лутке као успомену на емисију која се, и поред апела многих на друштвеним мрежама, не репризира.

Ми вам откривамо творца ових красних лутака које ће вас брзином светлости вратити у неко лепше време! Сазнаћете где су и шта раде омиљени крпени ликови вашег детињства!

За лутке и сценографију била је задужена Гордана Поповић, сликарка, сценографкиња и луткарка.

Pročitajte i  "Жене бране своје мужеве који се окрећу за другим женама" Отац Предраг Поповић ШОКИРАН стањем у браковима у Србији: Отворено проговорио о прељуби

Глас су им позајмљивали наши велики глумци:

Драган Лаковић (до 1990.)  – Лав
Предраг Лаковић – Меда
Властимир Ђуза Стојиљковић – Зец, Гавран, Мачак;
Љубиша Бачић – Магарац, Пас;
Бранимир Брстина – Вук
Даница Максимовић – Лисица
Татјана Лукјанова – Миш

Њихов творац, Гордана Поповић, неке лутке је спасила тако што их је понела са собом и спречила да доживе судбину оних лутака које су страдале у РТС-у. Погледајте видео на следећој страни и “поздравите” ваше омиљене крпене другаре!

Мондо

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име