Лаку ноћ, децо: Ево где су данас лутке свима омиљене дечије емисије деведесетих година!

0
6774

Читава генерација људи која је одрастала деведесетих и данас се разгали када чује веселу шпицу чувене емисије Лаку ноћ децо. Уз шољу млека и ову чувену емисију са луткама у кревет се ишло пре Дневника РТБ-а, а данас и поред толико цртаних филмова тешко је наћи програм за децу који би могао да је надмаши.

Откривамо вам све што нисте знали о вашој омиљеној емисији из детињства!
Лаку ноћ, децо је била краткометражна дечја телевизијска серија Редакције програма за децу и младе РТВ Београда, која се првобитно емитовала од 1989. до 1993. Уредник серије је била Донка Шпичек, сценариста Владимир Андрић, редитељ Владимир Алексић.

Јединствена због лутака који су били њени главни актери и намењена најмлађој деци пред одлазак на спавање. Био је то јако леп и нежан цртани са луткама, где су животиње у шуми приказане као пријатељи и једна велика породица. Емитовао се на телевизији Београд (РТБ, касније РТС – ТВБ) око 19:05, а трајање једне епизоде је било између 4 и 6 минута.

Многи који су одрастали уз њу, па и њихови родитељи, волели би да знају да ли негде данас могу да купе ове лутке као успомену на емисију која се, и поред апела многих на друштвеним мрежама, не репризира.

Ми вам откривамо творца ових красних лутака које ће вас брзином светлости вратити у неко лепше време! Сазнаћете где су и шта раде омиљени крпени ликови вашег детињства!

За лутке и сценографију била је задужена Гордана Поповић, сликарка, сценографкиња и луткарка.

Глас су им позајмљивали наши велики глумци:

Драган Лаковић (до 1990.)  – Лав
Предраг Лаковић – Меда
Властимир Ђуза Стојиљковић – Зец, Гавран, Мачак;
Љубиша Бачић – Магарац, Пас;
Бранимир Брстина – Вук
Даница Максимовић – Лисица
Татјана Лукјанова – Миш

Њихов творац, Гордана Поповић, неке лутке је спасила тако што их је понела са собом и спречила да доживе судбину оних лутака које су страдале у РТС-у. Погледајте видео на следећој страни и “поздравите” ваше омиљене крпене другаре!

Мондо

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име