Заборављена јела Србије: Хрскави укусни залогаји припремљени по старом традиционалном рецепту

0
224

Вратите се у прошлост и уживајте у укусним хрскавим залогајима гибанице.

САСТОЈЦИ:

  • 500 г кора за питу
  • 500 г сира
  • 5 јаја
  • 1 шољица уља
  • 1 шољица јогурта
  • 1 шољица млека
  • со

ПРИПРЕМА:

Сир помешајте са три јајета и по потреби посолите.

Одвојено помешајте уље, јогурт и млеко, премажите једну кору, одозго ставите другу, и њу премажите, па ставите трећу коју не треба премазати.

Pročitajte i  Бухтле мекане као душа: Пуњене кремом или џемом буквално се топе у устима (ВИДЕО)

На један крај ставите фил од сира и јаја и уролајте, али не превише чврсто. Исто урадите и с осталим корама, па поређајте у подмазан плех. Преостала јаја умутите с мало соли и помешајте с остатком фила. Прелијте питу сложену у плеху и оставите око 15 минута да упије.

Пеците на 180-200 степени док не порумени.

Pročitajte i  Ковртањ на Мали Божић: Уместо василице, спрема се и овај округли обредни колач са рупом у средини

Печену гибаницу овлаш попрскајте водом и сачекајте да се прохлади, па је тек онда исеците и послужите.

Укусна гибаница спремљена по старом рецепту

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име