Vratite se u prošlost i uživajte u ukusnim hrskavim zalogajima gibanice.
SASTOJCI:
- 500 g kora za pitu
- 500 g sira
- 5 jaja
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica jogurta
- 1 šoljica mleka
- so
PRIPREMA:
Sir pomešajte sa tri jajeta i po potrebi posolite.
Odvojeno pomešajte ulje, jogurt i mleko, premažite jednu koru, odozgo stavite drugu, i nju premažite, pa stavite treću koju ne treba premazati.
Na jedan kraj stavite fil od sira i jaja i urolajte, ali ne previše čvrsto. Isto uradite i s ostalim korama, pa poređajte u podmazan pleh. Preostala jaja umutite s malo soli i pomešajte s ostatkom fila. Prelijte pitu složenu u plehu i ostavite oko 15 minuta da upije.
Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni.
Pečenu gibanicu ovlaš poprskajte vodom i sačekajte da se prohladi, pa je tek onda isecite i poslužite.