Главни узрок настанка свих болести: Многи не обраћају пажњу на ово, а највише нам нарушава здравље

0
3857

Много је фактора који утичу на настанак болести. Наше расположење, оно како се ми осећамо, нервоза, напетост, стрес… све и те како утиче на наше здравље.

Оно на шта многи не обраћају пажњу су свакако наша душа и наша савест. Представљамо вам врло занимљиво објашњење тога како болести настају када је савест прљава, мисли лоше, а енергија негативна:

Највише болести настаје јер је душа болесна, а њу не лечи ни психијатрија ни медицина. Тело је тромо, али ти си човек по своме духу – телу можеш да кажеш да устане, да ради, да вежба.

С телом смо само у овом, садашњем тренутку, с њим не можемо отићи у прошлост или будућност, али с духом можемо, можемо рећи да ћемо за десет година бити такви и такви.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Духовна обнова само је теби помоћ, а није то помоћ Богу, духовном учитељу, наставнику; то је помоћ теби да будеш честит, успешан, врхунски човек.

Духовна обнова је обнова тебе као човека, обнова твоје савести. А шта је савест? Она је као твој добар пријатељ, као полицајац на путу који ти каже да на том месту не смеш да возиш више од четрдесет на сат, а ако возиш сто педесет отићи ћеш с пута, погинућеш.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Савест ти каже: не смеш псовати, не смеш оговарати, немој бити безобразан према родитељима, немој данас бити лењ, устани на време, то је савест. И ако то урадиш, благо теби.

Савест ти каже немој псовати, немој говорити ружне речи, данас некога охрабри, говори лепе и нежне речи – кад то чиниш, читаво твоје тело постаје здраво. Наука о духовној обнови, а она је данас врхунска наука, каже: “Свака твоја негативна реч, свака твоја псовка, оговарање, свако твоје мрмљање убија ћелије твог тела и твог мозга.”

Значи, кад год мислиш негативно – не могу, не бих – убијаш ћелије свог мозга, постајеш неспособан и тромији. Сети се тога кад својој мајци кажеш неку ружну реч, бежиш од ње; сети се кад свом колеги нешто опсујеш, не можеш га више погледати у очи, а неће ни он тебе јер си зао човек. А кад си зао, нико неће с тобом.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Савест је наш орган који нам говори: “Човече, ако хоћеш да будеш срећан, говори добре речи, не псуј него благосиљај људе, немој никад рећи да не можеш, већ кажи да можеш и хоћеш.

Извор: духовност.нет

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име